PSG voor het eerst alleen koploper na opmerkelijke inzinking Monaco

Matthijs van Laar20 okt 2013, 15:53
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2013, 15:53
/

AS Monaco heeft twee punten moeten toegeven in de verbeten strijd met Paris Saint-Germain. Het sterrenensemble uit het prinsdom leek zondagmiddag aanvankelijk op weg naar een doodeenvoudige zege op hekkensluiter Sochaux, maar liet zich na rust verrassen en gaf een 0-2 voorsprong uit handen. PSG is daardoor twee punten los van de voornaamste concurrent in de strijd om de landstitel.

Bezoekers die enkel het eerste kwartier, of de eerste helft hebben gezien, zullen zich afvragen waar het misliep bij de Monegasken. Het team van Claudio Ranieri schoot uit de startblokken en had precies elf minuten nodig om de weg naar een ogenschijnlijk doodeenvoudige overwinning te plaveien. Na een uitstekende loopactie van verdediger Marcel Tisserand bediende James Rodríguez ploeggenoot Yannick Ferreira-Carrasco precies op maat en de aanvaller rondde vervolgens koel af. Dat gebeurde al na vijf minuten.

Sochaux kreeg nauwelijks tijd om te bekomen van die vroege tegentreffer, want zes minuten na de 0-1 lag de bal wederom in het net. Verdediger Carlao ging opzicht de fout in, waarna Ferreira-Carrasco opnieuw met de bal aan de haal kon gaan en doelman Simon Pouplin andermaal verschalkte. Monaco nam vervolgens gas terug en liet de thuisploeg op adem komen, zonder daarbij het risico te lopen de ruime voorsprong te grabbel te gooien. Na de pauze sloeg het spelbeeld echter volledig om en vocht de nummer laatst van de Ligue 1 zich op bewonderenswaardige wijze terug in de wedstrijd.

Het eerste waarschuwingsschot kwam van Cédric Bakambu, die van dichtbij de lat raakte. Vijf minuten later had de spits meer fortuin: uit een hoekschop kopte hij de aansluitingstreffer binnen. Met hernieuwde moed ging Sochaux vervolgens op jacht naar de 2-2, die het twintig minuten voor tijd ook vond. Joseph Romeric Lopy kon eveneens ongehinderd afwerken na een hoekschop. Beide ploegen zochten daarna naar de winnende treffer, maar die werd niet meer gevonden.