voetbalzone

PSG-voorzitter boos: ‘Dat heb ik hem ook recht in het gezicht gezegd’

Gijs Freriks18 dec 2015, 18:58
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2015, 18:58
Advertentie

Adrien Rabiot liet twee weken geleden bij Téléfoot weten dat hij in januari op huurbasis weg wil bij Paris Saint-Germain en die uitspraken zijn niet goed gevallen bij de club. Trainer Laurent Blanc zei al dat de middenvelder ‘respect’ moet hebben voor de werkgever en voorzitter Nasser Al-Khelaïfi doet ook een duit in het zakje.

voetbalzone

“Ik was teleurgesteld, dat heb ik hem ook recht in het gezicht gezegd. Dergelijke statements zijn onacceptabel. Het is respectloos naar de club en naar de trainer die zo veel voor hem hebben gedaan. Hij is twintig jaar en doet regelmatig mee in een topploeg en ik zal nooit accepteren dat een speler zich belangrijker voelt dan de club”, aldus Al-Khelaïfi in Le Figaro.

“Hij is een geweldig talent en het is mijn droom dat hij ooit de aanvoerder wordt van PSG. Maar hij moet de club, de trainer en zijn medespelers wel respecteren. Dat hoort bij de PSG-familie en dat moet hij respecteren. Dat bericht is ook bij hem aangekomen. Vanaf januari zal hij er weer voor de volle honderd procent staan”, aldus de Qatarees, die in het interview ook ingaat op een mogelijke contractverlenging voor Zlatan Ibrahimovic.

“Ik heb enorm veel respect voor de speler Zlatan, want hij is altijd enorm professioneel. We zullen nooit vergeten wat hij voor PSG heeft betekend en de fans zullen dat ook nooit vergeten. Hij houdt van Parijs en van PSG. Iedere wedstrijd maakt hem weer blij, alsof hij een zestienjarige is die het veld maar niet wil verlaten. Het toont aan dat hij enorm gemotiveerd is voor ons project. Hij geeft zijn hart voor de club”, gaat Al-Khelaïfi verder.

“We gaan in februari praten over zijn toekomst, praten over wat precies zijn plannen zijn. Hij weet dat hij altijd de steun van ons zal krijgen”, besluit Al-Khelaïfi. De 34-jarige Ibrahimovic heeft een aflopend contract en was dit seizoen al goed voor zestien doelpunten en negen assists in 21 officiële wedstrijden in het eerste van PSG. De Zweed zei eerder nog dat hij ‘tegen het einde van het seizoen’ een beslissing zal nemen over zijn toekomst.

Bezig met laden …