PSV-aanvaller helpt Uruguay aan grote zege op WK Onder-20

Erik van Dam29 jun 2013, 19:19
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2013, 19:19

Kroatië heeft zich als winnaar van Groep F verzekerd van de volgende ronde op het WK Onder-20 in Turkije. Mali Vatreni, dat nooit verder kwam dan de achtste finale, versloeg Nieuw-Zeeland met 2-1 en bleef hierdoor Uruguay voor. De Zuid-Amerikanen droogden mede dankzij een treffer van Jong PSV-aanvaller Ruben Betancourt Oezbekistan met 0-4 af en treffen dinsdag Nigeria. Kroatië neemt het op tegen Chili of Irak.

/

Oezbekistan - Uruguay 0-4
La Celeste won dik verdiend in Antalya en de grote man was Nicolás López. De aanvaller van AS Roma was de initiator van alle aanvallen en hij trof in het eerste halfuur de paal. Een paar minuten voor rust kwam Uruguay op voorsprong door een treffer van Gino Acevedo, die met een afstandsschot doel trof: 0-1. Kort na rust verdubbelde López de marge door keeper Asilbek Amanov met een nauwkeurig schot te verslaan en halverwege de tweede helft tekende Giorgian De Arrascaeta voor de 0-3. PSV’er en invaller Ruben Betancourt bepaalde de eindstand door in de 77e minuut met een volley raak te schieten. Oezbekistan gaat ook door, als één van de vier beste nummers drie.

Kroatië - Nieuw-Zeeland 2-1
Bondscoach Dinko Jelicic besloot om zijn elftal flink om te gooien, maar de Oostblokkers slaagden er desondanks in om de volle buit te pakken in het Bursa Atatürkstadion. Na een levendige openingsfase namen de Kroaten na elf minuten de voorsprong. Doelman Max Crocombe zat volledig mis bij een voorzet van Mate Milos en hierdoor kon Stipe Perica de bal in het verlaten doel koppen: 1-0. Na deze goal was het beste spel voor Nieuw-Zeeland, maar behoudens een serie hoekschoppen lukte het de Oceaniërs niet om echt doelgevaar te stichten. De beste kans was nog voor Kroatië: Kruno Ivancic trof de deklat.

Sterspeler Ante Rebic, die onder contract staat bij RNK Split, besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd met de 2-0. Hij kreeg veel ruimte op links en knalde de bal fraai in de bovenhoek. De talenten van de All Whites gingen hierna op jacht naar de aansluitingstreffer en na twee halve kansen maakte Louis Fenton er vijf minuten voor tijd 2-1 van. De aanvaller werd neergehaald in het strafschopgebied en benutte het buitenkansje eigenhandig. Nieuw-Zeeland is uitgeschakeld, terwijl Kroatië mag hopen op de eerste WK-winst ooit.