voetbalzone

PSV, Ajax en Feyenoord spelen met vuur: ‘Voldoende geld aanwezig’

Daniel Cabot Kerkdijk16 jan 2015, 07:40
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2015, 07:40
Advertentie

Ajax haalde André Onana van Barcelona als derde doelman, maar de verwachting is dat de traditionele top drie van Nederland zich deze maand niet gaat versterken. De intentie is er om met de huidige middelen een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken. “Het mooie is dat er beleid achter deze constatering schuilgaat, want geld is er voldoende aanwezig”, constateert ook Valentijn, chef voetbal van De Telegraaf, vrijdag.

voetbalzone

Ajax, PSV en Feyenoord namen diverse jeugdspelers mee op de winterse trainingskampen in het buitenland en dat is een positief signaal. Toch begeven de topclubs zich op glad ijs door op de handen te blijven zitten, ondanks het redelijk voorspelbare verloop van de competitie, zo vindt Driessen. De chef voetbal van het dagblad vindt dat Ajax op een belangrijk moment juist broos is geworden vanwege het wegvallen van Joël Veltman wegens blessureleed en het vertrek van Stefano Denswil. “Ajax en De Boer spelen met vuur. Ook in de wetenschap dat de rentree van Nicolai Boilesen en Viktor Fischer voorlopig op zich laat wachten.”

Driessen vindt dat de Feyenoord-selectie tekort komt voor de landstitel. met twaalf punten achterstand op koploper PSV na zeventien wedstrijden. “Het houvast in Rotterdam-Zuid is dat de ploeg vooral punten verspeelde in de openingsfase van het seizoen”, stelt Driessen, die met interesse gaat kijken naar de resultaten in de Eredivisie deze maand. Enkele nederlagen kunnen ervoor zorgen dat clubs toch nog een of meerdere spelers aantrekken. “Tussentijds aankopen kan ook beleid zijn om de hoofdprijs (landstitel) of troostprijs (tweede plaats en voorronde Champions League) te pakken. Zolang het financieel verantwoord is. Daar hoort de grens te liggen. Hoe groot de ambities ook zijn”, stelt Driessen.

Bezig met laden …