voetbalzone

PSV baalt: 'Als je kijkt naar de competitie lukt het allemaal wél'

Daniel Cabot Kerkdijk22 nov 2012, 23:10
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2012, 23:10
Advertentie

PSV was donderdag tegen Dnipro defensief te kwetsbaar. Dat zei Dick Advocaat na de nederlaag (2-1). "We wisten dat we moesten winnen. Bij 1-1 hebben we de zaak te veel open gegooid", vertelde hij aan het ANP. "Als je dan gevaarlijk wordt is het goed, maar dat werden we niet. We gaven wel ruimte weg. Dnipro is een ploeg vol met internationals. Die weten daar mee om te gaan.''

/

Advocaat vond het teleurstellend dat zijn elftal internationaal is uitgeschakeld. "Maar het is niet anders, we moeten verder. We misten door blessures vanavond (donderdag, red.) enkele belangrijke spelers. De andere jongens hebben hun best gedaan. Helaas was dat niet altijd voldoende.'' Op 9 december 2008 ging PSV voor het laatst op eigen veld onderuit, tegen Liverpool (1-3). Daarna volgde een reeks van 22 thuiswedstrijden zonder nederlaag: vijftien overwinningen, zeven gelijkspelen.

"Het is altijd moeilijk te zeggen of we met een volledig fit elftal wel hadden gewonnen", vervolgde Advocaat. "We hebben verdiend verloren. Ik was ook niet op de hoogte van de andere wedstrijd. Heel pijnlijk dat we zijn uitgeschakeld, maar de tijd van huilen is voorbij." Boy Waterman wil zich focussen op het kampioenschap. "Dit is een goed elftal, we hebben uit met een compleet PSV gespeeld en ook verloren. Als je kijkt naar de competitie lukt het allemaal wél. Dat we zijn uitgeschakeld is balen. De competitie vormt nu nog het enige doel dat we hebben: kampioen worden." PSV zit ook nog in het toernooi om de KNVB Beker.

Bezig met laden …