voetbalzone

PSV begint met basisdebutant en volgende linksback aan treffen met Club

Robin Bruggeman09 jan 2020, 14:02
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2020, 14:02
Advertentie

PSV speelt donderdagmiddag in Qatar, waar de Eindhovenaren een trainingskamp hebben belegd, tegen Club Brugge zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Trainer Ernest Faber kiest er in het vriendschappelijke treffen met de Belgen voor om talent Noni Madueke zijn, officieuze, basisdebuut te gunnen en de oefenmeester voert ook een aantal andere wijzigingen door.

Justin de Haas begint de wedstrijd tegen Club als linksback en wordt daarmee de volgende verdediger die op deze positie wordt opgesteld. Dit seizoen speelden ook Olivier Boscagli en Michal Sadílek al linksachterin, terwijl de van Valencia gehuurde Toni Lato onlangs terugkeerde naar Spanje.

Op het middenveld verschijnt aanvoerder Ibrahim Afellay aan de aftrap en hij wordt geflankeerd door Pablo Rosario en Ryan Thomas. Armindo Bruma fungeert voorin als gelegenheidsspits door de afwezigheid van onder meer Donyell Malen en Kostas Mitroglou. Sam Lammers is wel mee op trainingskamp, maar nog niet fit genoeg om te spelen.

Het eerste fluitsignaal in Doha zal om 15.30 uur klinken. PSV speelt in Qatar nog een oefenwedstrijd tegen een Belgische opponent, aangezien zaterdag het vriendschappelijke treffen met KAS Eupen op het programma staat.

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Schwaab, Viergever, De Haas; Rosario, Afellay, Thomas; Ihattaren, Bruma, Madueke.

Bezig met laden …