voetbalzone

PSV betaalt fors minder voor Pröpper: ‘Dat heeft De Jong goed uitonderhandeld’

Jeroen van Poppel21 jun 2021, 21:32
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2021, 21:32
Advertentie

PSV betaalt rond de vijf miljoen euro voor Davy Pröpper, zo is de verwachting van Marco Timmer van Voetbal International. De 29-jarige middenvelder komt voor dat bedrag over van Brighton & Hove Albion, dat aanvankelijk tien miljoen euro vroeg. Eerder meldde ook het Eindhovens Dagblad al dat technisch manager John de Jong een flinke korting had bedongen, al was toen nog niet bekend hoe hoog die was.

Timmer gelooft dat PSV goede zaken doet met het terughalen van Pröpper, die vanaf 2015 al twee seizoenen in Eindhoven speelde. "Voor de Nederlandse competitie natuurlijk een zeer ervaren routinier, die voetbal aan het middenveld moet gaan toevoegen. Het is al versterking nummer vijf, dus John de Jong is wat dat betreft goed bezig. PSV moet alleen wel oppassen dat het elftal niet té oud wordt." De Eindhovenaren haalden eerder al Joël Drommel, André Ramalho, Phillipp Mwene en Marco van Ginkel binnen.

Volgens Timmer betaalt PSV dus een relatief laag bedrag voor Pröpper. "Ik heb nog niet de exacte getallen, maar het schijnt dat John de Jong het heel goed uitonderhandeld heeft. Brighton wilde in eerste instantie tien miljoen euro hebben, maar De Jong gaf eerder al aan dat niet te willen betalen voor een 29-jarige. Het zal rond vijf miljoen euro en misschien wel iets daaronder liggen, verwacht ik zo."

De journalist gelooft niet dat Roger Schmidt een hand had in de aanstaande transfer, zoals dat bijvoorbeeld wel het geval is bij het aantrekken van Ramalho en Mwene. "Deze transfer is natuurlijk uit de PSV-school gekomen", aldus Timmer, die denkt dat PSV nog niet klaar is op de transfermarkt. "Het is nog even afwachten wat er gebeurt met Donyell Malen en Denzel Dumfries, maar het is duidelijk dat als daar goede bedragen voor betaald worden, dat de focus dan gaat naar de aanval. Als je spelers als Malen, die goed zijn voor rond de twintig doelpunten, laat gaan, dan moet je die doelpunten ook terughalen. Dan kun je denken aan Luuk de Jong of Steven Berghuis."

Bezig met laden …