voetbalzone

PSV bevestigt komst van André Ramalho: ‘Destijds kwam het er nog niet van'

Dominic Mostert26 mei 2021, 09:00
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2021, 09:00
Advertentie

PSV heeft de komst van André Ramalho officieel bevestigd. De 29-jarige centrale verdediger maakt voor een geschat bedrag van 2,5 miljoen euro de overstap van Red Bull Salzburg, is na Joël Drommel de tweede zomeraanwinst van PSV en tekent een driejarig contract in Eindhoven. Ramalho is een bekende van trainer Roger Schmidt, met wie hij in het seizoen 2013/14 kampioen werd van Oostenrijk.

"Met André Ramalho halen we een ervaren centrale verdediger naar PSV die bekend is met de voetbalfilosofie van Roger Schmidt en de kwaliteiten heeft om dat op het veld uit te voeren. Daarnaast weet hij wat het is om voor de prijzen te moeten spelen én deze te winnen. We volgen de verrichtingen van André al vanaf het moment dat hij in Europa actief is en hadden nu een kans hem naar PSV te halen. Daar hebben we direct naar gehandeld", zo laat technisch manager John de Jong weten namens PSV.

"Ik ben een speler die altijd alles geeft, speelt voor de prijzen en dat ook met PSV wil doen", laat Ramalho zelf weten op de website van zijn nieuwe club. “Het eerste contact met PSV dateert van vorig seizoen. Destijds kwam het nog niet tot een overstap. Ik ben erg blij dat het nu wel gelukt is. Ik ken de historie van PSV, de warme band met Brazilië en de goede naam die de PSV-supporters hebben. Ik kijk ernaar uit om hier in het Philips Stadion te gaan spelen en hoop net zo succesvol te zijn als meerdere landgenoten hier in het verleden waren."

Ramalho stond nog een jaar onder contract in Salzburg. Ricardo Moniz haalde Ramalho in 2011 op zijn achttiende naar Europa, in zijn tijd als hoofd opleidingen van de topclub uit Oostenrijk. Vijf jaar later vertrok Ramalho van Red Bull Salzburg naar Bayer Leverkusen. Bij de Bundesliga-club kwam Ramalho niet volledig uit de verf en een seizoen later werd hij uitgeleend aan 1. FSV Mainz 05. Het jaar daarop knokte hij opnieuw voor zijn kans bij Leverkusen, maar kwam hij slechts drie competitieduels in actie. Salzburg besloot Ramalho in januari 2018 terug te halen, waar de Braziliaan zich opnieuw ontpopte tot een belangrijke speler.

De verdediger werd de afgelopen vier seizoenen landskampioen met de club. In totaal staat Ramalho op 239 officiële duels voor Salzburg, waarin hij 20 keer scoorde en 13 assists afleverde. "Hij kan heel hoog op het veld spelen. Als de rechtsback weg is, heeft hij bovendien het vermogen om bij balverlies de ruimtes heel goed te bespelen", zei Moniz onlangs in het Eindhovens Dagblad over Ramalho. "Hij is niet supersnel, maar wel een intelligente en fysiek sterke kerel. Tactisch en positioneel goed ook. Als Schmidt op dezelfde manier wil pressen zoals hij dat in Salzburg heeft gestaan, moeten verdedigers tegen de middenlijn aan kunnen staan. Dat kunstje beheerst hij."

Bezig met laden …