voetbalzone

PSV brengt met speciaal ‘computershirt’ eerbetoon aan shirtsponsor

Wessel Antes23 jun 2023, 16:05
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2023, 16:05
Advertentie

PSV heeft vrijdag het derde tenue voor het seizoen 2023/24 bekendgemaakt. De Eindhovenaren gaan, met name in Europees verband, in een shirt spelen dat is gebaseerd op een computerchip. Daarmee brengt de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen een eerbetoon aan de Brainportregio Eindhoven. Waar het reguliere uitshirt wit is, kiest kledingsponsor Puma bij het derde tricot voor een blauw shirt met felgele accenten. Het thuisshirt zal in de komende weken bekend worden gemaakt.

Bij het uitshirt koos PSV, vanwege het honderdtienjarig jubileum, voor een ‘champagne-kleurstelling’. Het derde tenue is dus een eerbetoon aan Brainportregio Eindhoven. Metropoolregio Braintport Eindhoven prijkt sinds het seizoen 2019/20 op de borst van het PSV-shirt. Nu kiest de club er voor het eerst voor om de samenstelling van het shirt te baseren op de sponsor. Brainport Eindhoven is een samenwerkingsverband tussen gemeenten, kennisinstellingen en bedrijven in de omgeving van Eindhoven.

Via de clubwebsite licht PSV de keuze voor het derde shirt uit. “Dit shirt brengt een prachtig eerbetoon aan de Brainportregio Eindhoven. De print die verwerkt is in dit ‘Sailing Blue’ blauwe shirt is geïnspireerd op de computerchips waar onze regio om bekendstaat. Het contrast met de ‘Fast Yellow’ gele bedrukking komt dankzij de kleurstelling van het shirt extra tot zijn recht.” Supporters betalen maar liefst €139,95 voor het shirt, al is er ook een goedkopere versie van €94,95 beschikbaar.

PSV gaat het derde shirt voornamelijk dragen in Europese wedstrijden. De Eindhovenaren hopen zich deze zomer te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Begin augustus speelt het elftal van Peter Bosz de heenwedstrijd van de derde voorronde, waarna een week later de return volgt. Indien PSV die ronde overleeft volgt later nog een tweeluik, waarin de Brabanders zich definitief van deelname aan het miljardenbal kunnen verzekeren.

Bezig met laden …