voetbalzone

PSV denkt aan multifunctionele ploeggenoot van Boëtius en St.Juste

Daniel Cabot Kerkdijk20 mei 2021, 23:12
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2021, 23:12
Advertentie

Philipp Mwene is in beeld bij PSV, zo melden Duitse media en het Eindhovens Dagblad. De 27-jarige verdediger beschikt over een aflopend contract bij FSV Mainz 05, de club waar hij de voorbije jaren met onder meer Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St.Juste speelde. Mwene maakt deel uit van de voorlopige EK-selectie van Oostenrijk.

De in Wenen geboren Mwene stond drie seizoenen onder contract bij Mainz en speelde in totaal 29 wedstrijden namens de Bundesliga-club. Daarin was hij goed voor een doelpunt. Het afgelopen seizoen kwam Mwene tot negentien competitieduels, bijna allemaal aan de linkerkant.

Mwene geldt als een multifunctionele speler, die ook op rechts in de verdediging en op het middenveld uit de voeten kan. De Oostenrijker, die ook over de Keniaanse nationaliteit beschikt, zou bij de Eindhovenaren de stand-in kunnen worden van Philipp Max, de vaste linksback.

Mwene genoot zijn jeugdopleiding bij Austria Wien en VfB Stuttgart, en maakte bij 1. FC Kaiserslautern zijn debuut in het betaald voetbal. PSV maakte donderdag bekend dat de van Bayern München gehuurde Adrian Fein juist terugkeert naar Duitsland.

Bezig met laden …