voetbalzone

'PSV denkt aan voormalig jeugdexponent bij Man Utd: 'Ik moet meer spelen''

Bart Kruyt20 jan 2016, 16:10
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2016, 16:10
Advertentie

Andreas Pereira ruilde in 2011 de jeugdopleiding van PSV in voor die van Manchester United, maar heeft moeite om door te breken in Engeland. De in België geboren Braziliaan maakte in 2014 zijn debuut in het eerste elftal en heeft sindsdien slechts vier keer meegedaan in de Premier League. Pereira begint dan ook genoeg te krijgen van zijn bijrol en stelt United voor een keuze; of hem meer laten spelen of hem verhuren. PSV zou de situatie in de gaten houden.

voetbalzone

“Ik ben een speler van United, maar ik heb in de pers gezien dat er verschillende teams geïnteresseerd zijn”, laat hij weten aan GloboEsporte. “Ik weet niet of United me uit wil lenen, maar ik werk hard om meer kansen te krijgen. Het is de beslissing van de club. Ik richt me op mijn taak bij United, maar ik wil natuurlijk beter zichtbaar zijn vanuit Brazilië. Ik moet dus meer spelen en meer kansen krijgen. Voetballen op de Olympische Spelen is een droom van mij.”

Pereira geeft in hetzelfde interview aan dat hij een goede relatie onderhoudt met Louis van Gaal, maar dat zijn geduld niet oneindig is: “Hij heeft me gevraagd mijn best te blijven doen en gezegd dat mijn kans dan vanzelf komt. Ik doe mijn best. Natuurlijk raak ik wel eens gefrustreerd als ik niet speel, maar de coach blijft met me praten. Ik moet meer speeltijd krijgen en de club gaat dat samen met mijn manager bespreken.” Volgens GloboEsporte geniet Pereira interesse van Leicester City en Málaga en zou zijn oude club PSV wel oren hebben naar een hernieuwde samenwerking.


Bezig met laden …