voetbalzone

PSV-doelwit hoopt op Arsenal: ‘Ik houd van kleins af aan van die club’

Daniel Cabot Kerkdijk17 mrt 2014, 23:10
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2014, 23:10
Advertentie
voetbalzone

Michy Batshuayi heeft duidelijkheid geschept over zijn sportieve toekomst. De aanvaller van Standard Luik erkent dat hij de intentie heeft om na dit seizoen uit België te vertrekken. PSV is een van de clubs met belangstelling, maar de voorkeur van de Belgisch jeugdinternational gaat uit naar de Bundesliga of de Premier League. Het liefst gaat Batshuayi bij Arsenal aan de slag.

“Er is een goede filosofie bij die club en er wordt vertrouwen gegeven aan jonge spelers. Het is een technisch sterke ploeg die verzorgd voetbal brengt. Ik hou al van kleins af aan van die club”, verzekerde hij maandagavond in het RTBF-programma La Tribune. De twintigjarige aanvaller, met achttien treffers topscorer van de Jupiler Pro League, weet wat hij wil, maar verzekert dat hij nog geen enkele beslissing heeft genomen. “Ik wil zo snel mogelijk vooruit. Ik ga een beslissing nemen in samenspraak met mijn zaakwaarnemers en mijn familie, maar op dit moment heb ik heb nog nergens getekend.”

In januari had Anderlecht meer dan gemiddelde belangstelling. Batshuayi was naar eigen zeggen ‘aangenaam verrast’. “Het is een grote ploeg in België, maar voor mij was het dit seizoen beter om bij Standard te blijven”, besloot hij. PSV blijft hopen dat Batshuayi naar Eindhoven wil komen. Technisch manager Marcel Brands had al diverse malen contact met het management van de aanvaller.

Bezig met laden …