voetbalzone

PSV-doelwit Mignolet: 'Ik denk dat er zondag duidelijkheid komt'

Daniel Cabot Kerkdijk15 mei 2010, 11:06
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2010, 11:06
Advertentie

Doelman Simon Mignolet speelt aankomende zondag mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Sint-Truiden. In de return tegen Racing Genk kan hij zijn ploeg volgend jaar verzekeren van Europees voetbal, iets dat zeker gezien de prima uitgangspositie (2-1) niet onmogelijk is voor Sint-Truiden. Zelf zal Mignolet volgend jaar ook Europa ingaan, al is het niet als doelman van Sint-Truiden. Met de interesse van clubs als PSV, Sunderland en Udinese is een vertrek uit België vrijwel onontkoombaar.

/

Over zijn mogelijke vertrek liet Mignolet (22) tegenover Het Nieuwsblad weten: “Dat zou heel mooi zijn. De kans dat ik bij Sint-Truiden vertrek is 70 procent. Het is tijd voor een stap hogerop. Met hogerop bedoel ik vooral trainen op een hoger niveau met betere spelers. Dat zeg ik met alle respect voor STVV. Het wordt ook tijd dat er een einde komt aan alle speculaties. Die transfersoap is nu al van in november bezig. Ik ga ervan uit dat er na zondag snel duidelijkheid komt.”

“Ikzelf heb nog met geen enkele club gesproken, maar al die teams volg ik nu wel via het internet. Ik heb niet speciaal een voorkeur voor het buitenland of een Belgische topclub. Het is niet omdat Daniel Zitka vertrekt, dat Anderlecht nu meer in beeld is. Voor mij is het cruciaal dat het sportieve, het financiële en het sociale plaatje klopt. In een contract staat niet of je eerste keeper bent, maar ik wil kans maken op speelgelegenheid. Ik moet mij ook goed in mijn vel voelen in de stad.”

Op de vraag of de Premier League bij voorbaat aantrekkelijker is dan de Eredivisie moest de doelwachter het antwoord schuldig blijven. “Ik kan dat zelf moeilijk inschatten, want ik speelde nog nooit in de Eredivisie of in de Premier League. Uit eigen initiatief ben ik wel naar PSV-Feyenoord gaan kijken, maar ik wilde alleen de sfeer in het stadion proeven. Ik sprak er niet met de trainer of de manager van PSV. Naar Sunderland wilde ik ook wel eens gaan kijken, maar een reisje naar Engeland kan niet als je de volgende dag een wedstrijd hebt.”

Bezig met laden …