voetbalzone

PSV doet Dost niets: ‘Thuis waren we altijd voor Ajax’

Erik van Dam20 okt 2015, 16:57
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2015, 16:57
Advertentie

Woensdagavond krijgt VfL Wolfsburg in speelronde drie van de Champions League te maken met PSV. Alle teams in Groep B hebben drie punten verzameld en die Wölfe hopen te klimmen naar zes. Veel ogen zullen gericht zijn op Bas Dost, die er in de competitie al zes maakte in acht wedstrijden. In de eerste twee groepsduels in de Champions League bleef hij droog staan tegen CSKA Moskou en Manchester United.

voetbalzone

Dat Dost woensdag mag spelen tegen een club uit zijn thuisland, maakt de wedstrijd er voor hem niet specialer op. “Het maakt mij niets uit, ik bereid me voor zoals ik dat altijd doe. En in mijn familie zijn er ook geen PSV-supporters. Wij waren altijd voor Ajax”, verzekert de 26-jarige aanvaller. Als hij tot scoren zou komen in de Volkswagenarena, zou hij zijn moyenne tegen PSV opkrikken.

“Ik heb in het verleden al acht keer tegen PSV gespeeld en maar één keer tegen ze gescoord, maar wat toen was, is nu niet meer belangrijk”, beaamde hij tijdens de persconferentie van VfL Wolfsburg. Dost kreeg de vraag voorgelegd of hij te vergelijken is met Luuk de Jong, de belangrijkste man van PSV. “We zijn verschillende types. Luuk is meer een meevoetballende aanvaller, terwijl ik een echte Torjäger ben.”

Bezig met laden …