voetbalzone

PSV doet zaken in de Premier League en haalt verdediger binnen

Jonathan van Haaster01 feb 2024, 20:02
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:39
Advertentie

PSV heeft Conrad Jaden Egan-Riley binnen, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De Eindhovenaren melden dat de verdediger, die aansluit bij Jong PSV, voor een half seizoen wordt gehuurd van Burnley. PSV heeft bovendien een optie tot koop bedongen.

De 21-jarige rechtsback annex centrumverdediger genoot zijn jeugdopleiding bij Manchester City, waarna hij in 2022 overstapte naar Burnley. Een doorbrak bij die club zat er echter niet direct in. Hij speelde zijn wedstrijden voornamelijk voor de beloftenploeg en kwam zesmaal uit voor het eerste team van Burnley.

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is verheugd met de komst van de Engels jeugdinternational. “CJ is een zeer getalenteerde speler. Het is niet voor niets dat we hem in de zomer al naar PSV wilden halen. Hij sluit eerst aan bij de beloftenploeg, waar hij zich tijdens wedstrijden en trainingen in de kijker van de hoofdmacht kan spelen.”

Egan-Riley werd tijdens de zomerse transferperiode al aan PSV gelinkt. Volgens Voetbal International-journalist Marco Timmer was Burnley destijds te laat met de papieren, waardoor de Engels jeugdinternational niet bij PSV tekende. PSV schakelde na het mislopen van Egan-Riley dus snel door naar Armel Bella-Kotchap, die gehuurd wordt van Southampton.

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad meldde eerder op donderdag al dat PSV in de markt was voor Egan-Riley. PSV had zijn pijlen in eerste instantie gericht op Jeremiah St. Juste, maar de Nederlandse centrumverdediger van Sporting Portugal bleek te duur. De Portugezen zouden meer dan tien miljoen euro vragen, waardoor de deal afketste.

Egan-Riley doorliep de gehele jeugdopleiding van Manchester City en speelde onder manager Josep Guardiola zelfs drie officiële wedstrijden in de hoofdmacht. Ook bij Burnley is Egan-Riley er (nog) niet in geslaagd om definitief door te breken.

Eerder op de dag versterkte PSV zich ook met Aston José Da Silva Dos Paciencia (17), de talentvolle neef van Jordan Teze. Da Silva werd geboren in Roosendaal, maar speelt zijn jeugdinterlands voor Luxemburg. Volgens Elfrink heeft PSV de rechtspoot meermaals bekeken, waarbij hij een goede indruk achterliet op de scouting. Da Silva heeft zich tot medio 2026 aan de Brabantse koploper verbonden.

Bezig met laden …