voetbalzone

PSV draait 180 graden en wil Braziliaan tóch toevoegen aan selectie

Lars Capiau08 jul 2023, 17:52
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 17:52
Advertentie

PSV lijkt toch te gaan proberen de Braziliaanse aanvaller Sávio opnieuw een jaar te huren. Dat meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Dat is verrassend te noemen, omdat de Eindhovenaren eerder niet aan leken te sturen op een langer verblijf van de vleugelaanvaller. PSV krijgt ditmaal wel te maken met stevige concurrentie voor zijn handtekening.

De ommekeer ligt deels aan de manier waarop de flankaanvaller zich heeft gemanifesteerd bij Brazilië Onder 20. Daar is hij de scouts van PSV weer positief opgevallen. In de vorige jaargang was Sávio weinig succesvol. Hij worstelde met blessures en kon daardoor moeilijk in zijn ritme komen.

Toch heeft de clubleiding nu dus besloten een poging te wagen om de buitenspeler nog een jaar te huren van Troyes AC, een club die onderdeel is van de City Football Group. PSV moet daarvoor wel een heleboel clubs aftroeven. Volgens Fabrizio Romano zijn Girona, Braga en AS Roma namelijk ook geïnteresseerd in de diensten van de negentienjarige.

Mocht Sávio de overstap naar Eindhoven maken, zou hij de derde aanvallende versterking worden voor Peter Bosz. De club legde eerder Ricardo Pepi al vast en ook de transfer van Noa Lang is zo goed als afgerond. PSV is ook nog altijd op zoek naar defensieve impulsen, schrijft Elfrink. "In ieder geval één topverdediger aantrekken zou gezien de prestaties in afgelopen jaren logisch zijn."

Bezig met laden …