voetbalzone

PSV en FC Eindhoven voorzien samenwerking: 'De bal ligt bij PSV'

Erik van Dam12 okt 2010, 09:05
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 09:05
Advertentie
/

De twee betaald voetbalclubs uit Eindhoven, PSV en FC Eindhoven, willen zich wagen aan een nieuwe poging tot samenwerking. Voetbal International bericht dat de koploper van Nederland en de nummer vijf van de Jupiler League opnieuw gaan proberen een win-win situatie te creëren. Niet verrassend is het uitlenen van spelers het hoogte pluspunt voor de clubs.

PSV kan spelers die in het Philips Stadion nog niet aan veel speeltijd toekomen, helpen om toch in actie te komen. Hen tijdelijk stallen bij de stadsgenoot is niet alleen ten bate van PSV, maar ook van de spelers zelf en FC Eindhoven, dat over kwalitatief hoogwaardige talenten kan beschikken met een dergelijke samenwerking. Dat onderdeel zal dan ook het meest in het oog springend zijn.

Waaraan nog meer gedacht moet worden, wordt niet duidelijk. Wel legt FC Eindhoven-coach Ernest Faber, die een groot deel van zijn profloopbaan zelf in de defensie van PSV actief was, uit dat het project zich nog in de voorbereidende fase begint. “De bal ligt in feite bij PSV, zij zijn aan het inventariseren en hebben geen deadline. Het belangrijkste is dat beide partijen er beter van worden. Anders heeft samenwerken geen zin.”

Bezig met laden …