voetbalzone

PSV en FC Eindhoven zien belang van samenwerking en maken plannen

Bart Kruyt15 nov 2011, 08:00
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2011, 08:00
Advertentie

PSV en FC Eindhoven gaan in de toekomst meer met elkaar samenwerken. Op dit moment voetballen acht voormalig talenten van PSV in het eerste elftal van de club uit de Jupiler League, maar als het aan de beide verenigingen ligt zullen dat er in de toekomst meer zijn. Een technisch toekomstplan zal dan ook op korte termijn op papier worden gezet.

Momenteel speelt enkel linksbuiten Youness Mokhtar op huurbasis voor Eindhoven, in de hoop dat hij in een later stadium terug zal keren bij PSV om daar voor zijn kansen te gaan. Als het aan de beide clubs ligt, dan zullen er op korte termijn meer talentvolle spelers van PSV een voorbeeld nemen aan de situatie van Mokhtar. “Het is nu gebaseerd op incidenten”, zo laat Hans Smulders in gesprek met Voetbal International weten.

“Wij willen er graag wat meer structuur aangeven, zodat we er in ons beleid iets mee kunnen”, zo vervolgt de directeur van Eindhoven. “Ook PSV kan daar beter van worden. Daar zijn wij van overtuigd.” Verdediger Imad Najah staat al op het lijstje van Eindhoven en de club hoopt de jongeling deze winter al op huurbasis over te kunnen nemen van PSV om hem spelritme op te laten doen in de Jupiler League.

Bezig met laden …