voetbalzone

‘PSV en FC Twente krijgen concurrentie in strijd om Colombiaans talent’

Erik van Dam12 jul 2011, 15:50
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2011, 15:50
Advertentie

Cristian de Jesús Mejía Martínez, kortweg Cristian Mejía, wordt een grote toekomst voorspeld. De Colombiaan speelt nu nog bij Danubio in Uruguay, maar binnenkort moet hij een transfer gaan maken. De twintigjarige vleugelaanvaller staat volgens Diario Deportes in de belangstelling van PSV, FC Twente, Lokomotiv Moskou, FC Porto en Schalke 04.

De 1.67 meter lange Mejía komt veelvuldig vanaf de linkerflank en maakt in eigen land grote indruk met onnavolgbare dribbels en acties. De zestienvoudig jeugdinternational (vijf doelpunten) speelde eerder ook al in Europa. In augustus 2009 werd hij voor anderhalve ton door het Roemeense Politehnica Timisoara overgenomen van Deportes Tolima. In Roemenië kwam hij echter niet verder dan vijf invalbeurten en één basisplaats.

De kleine Mejía vertrok bij Tolima vanwege een ‘rechtenconflict’ en na zijn vertrek bij Timisoara trok hij naar het Uruguayaanse Peñarol. Nadat zijn contract hier ten einde liep, verkaste hij naar stadgenoot Danubio. Voor Danubio kwam hij 22 keer in actie en hij scoorde tweemaal. Mogelijk is hij komend seizoen op de Nederlandse velden te zien.

Bezig met laden …