voetbalzone

‘PSV en Hiljemark akkoord, Elfsborg zegt ‘ja’ op 2,2 miljoen euro’

Erik van Dam22 dec 2012, 11:45
Laatst bijgewerkt: 22 dec 2012, 11:45
Advertentie
/

Volgens Voetbal International gaat Oscar Hiljemark op korte termijn van Elfsborg IF naar PSV. De twintigjarige middenvelder wordt al langere tijd gelinkt aan de Brabantse club, maar van beide kanten is ontkend dat er serieus gesproken wordt. Het weekblad weet echter dat PSV en de Zweedse vereniging elkaar min of meer gevonden hebben in een transfersom van zo’n 2,2 miljoen euro.

De zaakwaarnemer van Hiljemark, Carl Fagher, bevestigt dat een akkoord op handen is. “Ik verwacht geen obstakels meer”, stelt de spelersmakelaar. De bedoeling is dat de middenvelder van Di Gule, die zelf al rond zou zijn met PSV, voor tweeënhalf jaar of drieënhalf jaar gaat tekenen in het Philips Stadion, dus tot medio 2015 of medio 2016. PSV wil daarnaast een optie bedingen voor een seizoen extra na die eerste periode.

Hiljemark debuteerde in september 2010 in het eerste elftal van Elfsborg en eindigde de laatste seizoenen als vierde en derde met zijn club in de Allsvenskan. Nu staat de club bovenaan, met nog drie speelronden voor de boeg. De voorsprong op Häcken bedraagt twee punten.

Bezig met laden …