voetbalzone

PSV en PSG maken beide jacht op ‘Braziliaan van twintig miljoen euro’

Tom Rofekamp26 jun 2023, 12:22
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2023, 12:22
Advertentie

PSV heeft zijn pijlen gericht op São Paulo-middenvelder Rodriguinho. Dat meldt het Braziliaanse UOL Esporte. Een delegatie van de Eindhovenaren was woensdag aanwezig in Morumbi om de tiener te bekijken, net als afvaardigingen van Paris Saint-Germain en LA Galaxy. De drie clubs zagen Rodriguinho een goede indruk maken, maar zullen diep in de buidel zullen moeten tasten om hem binnen te halen.

De negentienjarige Rodriguinho speelde pas elf duels in de hoofdmacht van São Paulo, maar weet zich inmiddels gevolgd door talloze Europese (sub)topclubs. De Tricolor Paulista zijn echter niet van plan hem gemakkelijk te laten gaan. Alleen bij een 'niet te weigeren bod' zou São Paulo overstag gaan, waarbij gedacht moet worden aan een bedrag met minimaal zeven nullen. Verwacht wordt dat clubs deze zomer met openingsboden van rond de zes miljoen euro zullen komen.

Rodriguinho's vertegenwoordigers denken dat São Paulo uiteindelijk zo'n twintig miljoen euro zal kunnen bijschrijven. Transfermarkt taxeert de rechtspoot momenteel op een marktwaarde van 150.000 euro. Mocht hij naar PSV gaan, zou Rodriguinho het gehalte Brazilianen in Eindhoven in stand houden. De geflopte Sávio keert per 1 juli terug naar Troyes, terwijl Mauro Júnior en André Ramalho nog steeds onder contract staan in het Philips Stadion.

PSV moet de eerste zomeraanwinst nog altijd presenteren. Dat lijkt Ricardo Pepi te gaan worden, die voor circa acht miljoen euro overkomt van FC Augsburg. Ook Stijn Spierings stond er goed op in Eindhoven, maar de Alkmaarse middenvelder koos voor de transfervrije gang van Toulouse naar Champions League-deelnemer RC Lens. Shurandy Sambo, Timo Baumgartl, Yorbe Vertessen, Maximiliano Romero en Fredrik Oppegård keren terug van hun verhuurperiodes.

Simons
PSG mikt naast Rodriguinho ook nog altijd op de terugkeer van Xavi Simons. De talentvolle spelmaker kan volgens Fabrizio Romano deze maand voor slechts zes miljoen euro de overstap maken vanuit Eindhoven, vanwege een gelimiteerde transferclausule in zijn contract. Simons zou echter niet te springen staan om een tweede dienstverband bij zijn oude werkgeverr. Hij heeft er in zijn eerste seizoen bij PSV aan geproefd hoe het is om 'de protagonist' van een elftal te zijn, wat naar meer smaakt.

Bezig met laden …