voetbalzone

PSV-er Rodriguez hoopt op WK: 'Het zou een mooie beloning zijn'

Bart Kruyt20 mei 2010, 17:17
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2010, 17:17
Advertentie

Francisco Rodriguez hoopt op een zomer in Zuid-Afrika. De Mexicaanse verdediger van PSV was er vier jaar geleden bij in Duitsland en speelde toen slechts één duel, maar zit nu weer in de voorselectie van bondscoach Javier Aguirre. “Ik hoop dan ook dat ik er straks bij ben. Het zou een mooie beloning zijn na een goed seizoen bij PSV”, zegt Maza.

/

De verdediger weet niet waar hij op moet rekenen, aangezien hij nauwelijks WK-kwalificatieduels speelde. “Omdat ik niet zoveel wedstrijden heb meegedaan in de kwalificatiereeks voor het WK, was ik de laatste weken bij PSV nog niet zo bezig met Zuid-Afrika. In ieder geval minder dan mijn ploeggenoot bij PSV en Mexico, Carlos Salcido”, zegt hij tegen OnsOranje. “Toch kon ik er bijna niet onder uit de laatste weken dat er een WK aankomt. Daar zorgden alle Mexicaanse tv-zenders wel voor die mij en Salcido zelfs opzochten in Eindhoven.”

“Hoewel ik niet alle wedstrijden heb kunnen spelen, kan ik zeggen dat het geen makkelijke kwalificatie was”, vervolgt Rodriguez, die tot dusver 45 interlands speelde voor de Mexicaanse ploeg. “Als ik voor Mexico speel, geeft mij dat een bijzonder gevoel. Wat voor gevoel is moeilijk uit te leggen. Niet met woorden in ieder geval. Het is fijn als er een heel land achter je staat en met je meeleeft."

“Bij het vorige WK in 2006 in Duitsland heb ik maar een wedstrijd gespeeld. Dat zorgde voor een dubbel gevoel. Liever had ik natuurlijk meer wedstrijden gespeeld maar het was een fantastische ervaring om op het hoogste voetbalpodium van de wereld actief te kunnen zijn”, besloot Rodriguez, die Oranje als één van de kanshebbers voor de titel ziet: “Het mooie aan Oranje vind ik dat ze altijd aanvallend spelen. In die linie hebben ze ook de beste voetballers. Voor Mexico is een plaats in de kwartfinale haalbaar.”

Bezig met laden …