voetbalzone

PSV-fans komen bedrogen uit: opbrengst Simons nóg lager dan verwacht

Mart Oude Nijeweeme17 jul 2023, 10:27
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 10:27
Advertentie

Xavi Simons siert deze maandagochtend de voorpagina van L'Équipe. De veelbesproken Oranje-international, van wie zondag bekend werd dat hij per direct terugkeert bij Paris Saint-Germain, levert PSV nóg minder op dan op voorhand werd verwacht en gehoopt. Volgens de Franse sportkrant gaat het om een bedrag van vier miljoen euro, waar eerder werd gesproken over zes miljoen euro.

Simons verliet zondag het trainingskamp van PSV om zijn terugkeer bij Paris Saint-Germain af te ronden. De aanvaller annex middenvelder had de mogelijkheid om zijn carrière onder goede voorwaarden voort te zetten in Eindhoven, maar geeft dus de voorkeur aan een toekomst elders. Hoogstwaarschijnlijk wordt de Oranje-international maandag al doorverhuurd aan RB Leipzig, waar hij zich in de Bundesliga en de Champions League mag etaleren.

Wat voor PSV rest is het gesteggel over de transfersom. De veelbesproken clausule in het contract van Simons leek de Eindhovenaren zes miljoen euro op te leveren. L'Équipe schrijft echter dat hier maar vier miljoen netto van overblijft, daar het management en Simons zelf twee miljoen euro overhouden aan de deal. Voor PSV zijn de druiven daarmee extra zuur. Het vertrek van de smaakmaker was al een flinke aderlating voor de nummer twee van het afgelopen seizoen.

Simons kwam in zijn eerste periode in Parijs tot elf duels, waarin hij niet scoorde maar wel een assist afleverde. PSG haalt met de Nederlander zijn achtste zomeraanwinst, nadat Hugo Ekitike (28,5 miljoen euro, Stade Reims), Milan Skriniar (transfervrij, Internazionale), Marco Asensio (transfervrij, Real Madrid), Lucas Hernández (45 miljoen, Bayern München), Manuel Ugarte (Sporting Portugal, 60 miljoen), Cher Ndour (transfervij, Benfica) en Kang-in Lee (22 miljoen, RCD Mallorca) eerder al naar de club kwamen.

Bezig met laden …