voetbalzone

PSV gaat Amrabat niet helpen: 'Natuurlijk zien we daar niet vanaf'

Erik van Dam13 jul 2012, 12:30
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2012, 12:30
Advertentie

Galatasaray is druk bezig de selectie op volle oorlogssterkte te brengen voor het seizoen 2012/13. De Turkse grootmacht maakte vrijdag al bekend dat het Hamit Altintop voor vier jaar aan zich heeft gebonden: hij komt voor drieënhalf miljoen euro over van Real Madrid. Daarnaast heeft het vrijdag herhaald dat het officieel onderhandelt met Kayserispor over Nordin Amrabat en met Trabzonspor over Burak Yilmaz.

/

Cim Bom stuit echter op moeilijkheden rond Amrabat. De vleugelaanvaller lijkt de duurste binnenlandse transfer ooit te gaan maken, met een transfersom van acht miljoen euro. Probleem is echter dat zijn ex-club PSV contractueel recht heeft op twintig procent van de prijs bij doorverkoop: 1,6 miljoen euro in dit geval. Galatasaray wil dit wel betalen, maar Kayserispor wil het bedrag niet afdragen aan de Eindhovenaren.

De Turkse club weigert Amrabat van de hand te doen, zolang PSV vasthoudt aan de afspraak. Dat kan wel eens een te groot obstakel worden, want in het Philips Stadion weigert men de gedane belofte te vergeten. “Natuurlijk zien we daar niet van af”, zegt technisch manager Marcel Brands helder over het recht op een percentage van de doorverkoop van Amrabat.

Bezig met laden …