voetbalzone

PSV gaat in Zuid-Korea onderuit tijdens ‘de grote Ji-Sung Park-show’

Erik van Dam22 mei 2014, 14:59
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2014, 14:59
Advertentie

PSV heeft de vriendschappelijke ontmoeting met Suwon Bluewings donderdag verloren. De Eindhovenaren speelden in Zuid-Korea tegen de nationale nummer zes en gingen met 1-0 ten onder, door een treffer van Dae-Kyung Kim. Het duel was onderdeel van een promotionele tournee door het Aziatische land.

Gaandeweg het seizoen 2013/14 maakte PSV al bekend de commerciële trip richting Zuid-Korea te zullen maken. De Eindhovense club won tussen 2002 en 2006 flink aan populariteit in het Aziatische land, toen nationale held Guus Hiddink trainer was van de club en Ji-Sung Park en Young-Pyo Lee er speelden. De toer door het land levert PSV geldelijk gewin op en is tegelijk een afscheidstournee voor Park, die stopt met voetballen.

PSV begon de wedstrijd zonder de WK-gangers van Oranje, maar met spelers als Oscar Hiljemark, Luciano Narsingh, Zakaria Bakkali en Jeffrey Bruma. Vanzelfsprekend stond ook Park in de basiself. Na een 0-0 stand bij rust nam Suwon Bluewings in de tweede helft een 1-0 voorsprong via Kim. De Koreanen gaven die voordelige stand niet meer uit handen. Zaterdagmorgen, 07.00 uur Nederlandse tijd, speelt PSV ook nog vriendschappelijk tegen Gyeongnam.

Bezig met laden …