voetbalzone

PSV gaat met Fábio Silva eerste aanvallende versterking binnenhalen

Davey de Laat21 jan 2023, 19:03
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2023, 19:03
Advertentie

PSV huurt de Portugees Fábio Silva voor een halfjaar van Wolverhampton Wanderers. De twintigjarige spits is zaterdag gespot in het Philips Stadion, waar hij zijn overgang zal completeren. Silva gaat bij PSV als stand-in fungeren van aanvoerder Luuk de Jong. Het is de eerste winterse versterking voor de Eindhovenaren, die eerder al Cody Gakpo en Noni Madueke zagen vertrekken.

Silva werd dit seizoen verhuurd aan Anderlecht, maar na een aanvaring met de trainer wilde hij niet meer in actie komen voor de Belgische club. Hij is niet de eerste speler die PSV van the Wolves huurt: ook rechtsback Ki-Jana Hoever wordt dit seizoen geleend. Donderdagavond meldde het Eindhovens Dagblad dat de huidige nummer vier van de Eredivisie door wilde pakken voor Silva, die dit seizoen tot zeven treffers en één assist voor de Brusselaars kwam. Het contract van de spits moest door de Engelsen en Anderlecht verscheurd worden.

In het Philips Stadion gaat de Portugees de concurrentie aan met Luuk de Jong en Yorbe Vertessen, terwijl ook Guus Til en Xavi Simons dit seizoen incidenteel in de spits geposteerd werden. Na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke wil PSV nog twee buitenspelers aantrekken, waarbij Arnaut Danjuma een gegadigde was. De aanvaller van Villarreal gaat echter zeer waarschijnlijk voor Everton kiezen.

Silva trok in 2020 van FC Porto naar de Premier League en gold als een enorme belofte. De Portugezen ontvingen dat jaar liefst veertig miljoen euro voor Silva, die zijn jeugdopleiding genoot bij Benfica en later Porto. In 54 wedstrijden op het hoogste Engelse niveau kwam hij tot vier doelpunten en twee assists. Voetbal international meldde eerder dat de spits behoorlijk grillig is in zijn prestaties en een lange doelpuntendroogte daarbij aansluit.

Bezig met laden …