PSV gaat ondanks fraaie goal van El Ghazi onderuit tegen Belgische laagvlieger

Lars Capiau08 jul 2023, 16:47
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 16:47

PSV heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Tegen Sint-Truiden, de Belgische nummer twaalf van afgelopen seizoen, zag nieuwe trainer Peter Bosz zijn ploeg met 2-1 onderuitgaan. Anwar El Ghazi wist voor PSV doel te treffen, waar de tegendoelpunten vielen uit een rebound van een strafschop, die Joël Drommel in eerste instantie nog keerde, en een treffer in blessuretijd.

De Eindhovenaren begonnen met ervaren krachten Joël Drommel, Olivier Boscagli, Jordan Teze en Guus Til aan de wedstrijd. De rest van de basisopstelling werd aangevuld met Jong PSV-talenten. Nieuwe spits Ricardo Pepi zag als toeschouwer hoe Bosz koos voor Jason van Duiven in de punt van de voorhoede, daar Luuk de Jong nog niet wedstrijdfit bleek. Noa Lang, die eerder werd gespot onderweg naar zijn medische keuring, was nog niet van de partij.

In de eerste helft waren de hoogtepuntjes spaarzaam voor de bekerwinnaar. Een goede actie van Van Duiven en een schotje van Jeremy Antonisse vormden de enige dreiging voor doelman Daniel Schmidt. Op slag van rust keken de Eindhovenaren tegen een achterstand aan. Nadat de arbiter naar de stip wees, legde Aboubakary Koita aan om de strafschop te nemen. Drommel wist deze te keren, maar in de rebound was Eric Junior Bocat als eerste bij de bal om hem in het net te schuiven.

Na rust verscheen er een compleet ander PSV-elftal op het veld. Anwar El Ghazi, Patrick van Aanholt, Timo Baumgartl en André Ramalho betraden onder andere het veld. Een kwartier na rust trok El Ghazi de stand gelijk. Na een splijtende pass van Isaac Babadi nam de aanvaller de bal goed mee en schoot hij die via de onderkant van de lat knap binnen. Het bleek niet genoeg voor een gelijkspel: in de absolute slotfase stelden de Belgen de overwinning via een doelpunt van Adam Nhaili alsnog veilig.

De Eindhovenaren reizen volgende week af naar Oostenrijk voor een tiendaags trainingskamp. Daar oefent de ploeg van Bosz nog tegen FC Blau-Weiss Linz en FC Augsburg. De nummer twee van afgelopen seizoen eindigt zijn oefencampagne met wedstrijden tegen FC Eindhoven en Nottingham Forest.

Opstelling PSV in de eerste helft: Drommel; Comenencia, Teze, Boscagli, Tytens (35' Jiménez); Geerts, Til, Land; Antonisse, Van Duiven, Gonzaga.

Opstelling PSV in de tweede helft: Waterman; Van de Blaak, Ramalho, Baumgartl, Van Aanholt; Van den Heuvel, Nassoh, Babadi; El Ghazi, Fofana, Bars.