voetbalzone

PSV haalt Hirving Lozano na vier jaar terug naar Eindhoven

Rian Rosendaal01 sep 2023, 20:11
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:50
Advertentie

Hirving Lozano is definitief terug bij PSV, zo maakt de Eindhovense club wereldkundig. De 28-jarige vleugelaanvaller uit Mexico is afkomstig van Napoli, dat naar verluidt 12,2 miljoen euro ontvangt voor de transfer. Dat bedrag kan door diverse bonussen nog eens tot zo'n 15 miljoen euro oplopen. Lozano speelde tussen 2017 en 2019 ook al voor PSV, dat hem vier jaar geleden voor 45 miljoen euro verkocht aan de Italiaanse kampioen, destijds een recordbedrag. Hij tekent een contract tot medio 2028 in het Philips Stadion.

Lozano stond tot medio 2024 onder contract bij Napoli, waarvoor hij 155 keer uitkwam. Daarin was hij goed voor dertig treffers en zeventien assists. Vorig seizoen maakte de Mexicaan deel uit van de selectie van Napoli die onbedreigd de landstitel greep in de Serie A. Bij Napoli verloor Lozano zijn basisplaats eind vorig seizoen, al was hij vanwege de concurrentie van Matteo Politano sowieso nooit helemaal zeker van een plek bij de eerste elf. Onder de nieuwe trainer Rudi Garcia was hij ook niet verzekerd van een basisplek.

Lozano zelf is zeer verheugd om terug te keren in het Philips Stadion. "Het was zowel mijn eigen wens als de wens van mijn familie om terug te keren bij PSV. Ons eerste verblijf hier was speciaal, dat is ons altijd bijgebleven. Ik kijk er erg naar uit om hier weer minuten te maken en deze periode nog succesvoller te maken dan de vorige", aldus de vleugelspeler.

Chucky voegde zich in de zomer van 2017 bij PSV, dat ongeveer 12,5 miljoen euro betaalde aan CF Pachuca. Lozano was een belangrijke speler in het team van de Eindhovenaren dat in het seizoen 2017/18 onder Phillip Cocu kampioen van Nederland werd. Twee jaar na zijn komst verkocht PSV hem voor een recordbedrag van 45 miljoen euro aan Napoli, waarmee hij naast de landstitel ook de Coppa Italia won in 2020. In januari van dit jaar werd dat record verbroken door Cody Gakpo, die overstapte naar Liverpool. The Reds betaalden 42 miljoen euro, dat via bonussen kan oplopen tot maximaal 50 miljoen.

Lozano kwam in zijn eerste periode bij PSV tot 79 duels, waarin hij liefst 40 goals maakte. Met de Mexicaanse buitenspeler erbij sorteert trainer Peter Bosz mogelijk voor op een vertrek van Johan Bakayoko, die in de belangstelling staat van meerdere clubs. Zo hebben Burnley, Liverpool en uitgerekend Napoli serieuze interesse in de Belgische rechtsbuiten. Een eerste bod vanuit Engeland is echter nog niet neergelegd in Eindhoven.

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart zag de deal als een buitenkansje. “Een tijdje terug vingen we de eerste signalen op dat hij naar PSV wilde komen. Een speler van de Serie A naar de Eredivisie halen is niet makkelijk, maar zijn kwaliteit staat buiten kijf dus we wilden deze kans absoluut grijpen. Deze transfer brengt ons weer een stapje dichter bij de ambities in de competitie en in de UEFA Champions League.”

Bezig met laden …