PSV hapert en geeft Ajax de kans om langszij te komen

Thijs Post12 mrt 2016, 20:34
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2016, 20:34

PSV staat voor de week van de waarheid met wedstrijden tegen Atlético Madrid in de Champions League en Ajax in de Eredivisie. Voor die cruciale wedstrijden moest de ploeg van trainer Phillip Cocu het eerst nog opnemen tegen sc Heerenveen en dat leek, na tien eerdere zeges op rij, een tussendoortje. Dat was het allerminst: PSV liet punten liggen (1-1) en geeft Ajax de kans om te passeren. De Amsterdammers spelen zondag tegen NEC.

/

In het eigen Philips Stadion speelde PSV een uiterst matige eerste helft. Het lukte de koploper maar niet om de bezoekers onder druk te zetten en het tempo lag te laag om de defensie van de Friezen kapot te spelen. De Eindhovenaren kregen wat kansjes door de snelheid van Luciano Narsingh, maar uitgespeelde mogelijkheden waren het niet.

Even na rust werd de ploeg van Cocu met een dreun wakker geschud door Mitchell te Vrede. De spits ontsnapte dankzij een sublieme pass van Sam Larsson aan de aandacht en hij werkte de bal, via keeper Jeroen Zoet, tegen de touwen voor de 0-1. Het publiek begon zich op dat moment toch wel serieus zorgen te maken, met Ajax op de ranglijst slechts op een punt achterstand.

/

Bij PSV zaten te veel spelers niet in de wedstrijd, maar Cocu zal zich gelukkig prijzen dat sommige spelers niet in de wedstrijd hoeven te zitten om belangrijk te zijn. Luuk de Jong bijvoorbeeld, die op aangeven van Narsingh nummer negentien van het seizoen maakte. De Jong kroop voor bij zijn directe tegenstander en kopte al vallend binnen.

Het was niet genoeg voor PSV, dat op zoek moest naar het winnende doelpunt. Het bleef onder de maat en pas acht minuten voor tijd liet de thuisploeg zich weer zien. Davy Pröpper en invallers Maxime Lestienne en Gastón Pereiro bemoeiden zich met een aanval, maar de bal viel niet goed en sc Heerenveen kwam met de schrik vrij. In de laatste minuten zette PSV nog aan, maar scoren deed de thuisploeg niet. In Amsterdam wrijft men zich in de handen: Ajax kan zondag bij een zege op NEC de koppositie overnemen.