voetbalzone

‘PSV heeft aangegeven met me door te willen, maar er zijn zoveel partijen’

Erik van Dam26 apr 2014, 09:03
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2014, 09:03
Advertentie

Bryan Ruiz maakte in januari op huurbasis de overstap van Fulham naar PSV. De Eindhoven betaalden een huursom van bijna een miljoen euro voor de Costa Ricaan, die eerder in zijn carrière de Eredivisie betoverde in dienst van FC Twente. Ruiz maakte een paar belangrijke doelpunten, maar het is de vraag of hij straks ook de voorbereiding zal beginnen bij PSV.

voetbalzone

In het huurcontract werd geen optie tot koop ingesloten en Ruiz is een dure jongen voor PSV. Niet alleen zijn transfersom ligt erg hoog; ook de kans dat er later nog iets aan hem wordt verdiend is klein. Bovendien zou de Midden-Amerikaan met zijn salaris zwaar op de begroting van de club drukken. Zelf weet Ruiz ook nog niet of hij in de lichtstad blijft, terugkeert naar Fulham of ergens anders naartoe gaat.

“PSV heeft aangegeven met me door te willen, maar op dit moment is dat onzeker, omdat er zo veel partijen bij betrokken zijn. Ik weet ook dat het WK een schitterende etalage is. Ik ben op een leeftijd om nog één goed contract te tekenen en heb altijd de wens gehad om in Spanje te spelen, dus het kan alle kanten op. Eerst wil ik het seizoen goed afsluiten met PSV, zodat ik met een goed gevoel naar het WK kan”, zegt Ruiz zaterdag in De Telegraaf.

Bezig met laden …