voetbalzone

‘PSV heeft de laatste jaren altijd een kampioenswaardige selectie gehad’

Gijs Freriks10 apr 2015, 00:14
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2015, 00:14
Advertentie

Marcel Brands stelt als technisch manager de selectie van PSV samen, maar vindt niet dat hij daardoor ook veel invloed heeft op de sportieve resultaten. De 53-jarige Bosschenaar noemt in gesprek met De Volkskrant de trainer de ‘belangrijkste man’ binnen de club.

voetbalzone

“Ik heb alleen invloed op het samenstellen van een goede selectie, uiteindelijk moeten de trainers en spelers het doen. Niemand praat uit mijn hoofd dat PSV de laatste jaren ook een kampioenswaardige selectie had. Maar ik heb er nul invloed op of wij een wedstrijd winnen, alleen op het beleid en de keuzes die gemaakt worden voor de selectie”, aldus Brands.

De laatste landstitel van PSV dateert van 2008, maar zeer binnenkort worden de Eindhovenaren voor de 22e keer kampioen uit de clubgeschiedenis. Brands zegt in de ochtendkrant dat hij met zijn collega’s ‘bewuste keuzes’ heeft gemaakt die tot de titel moesten leiden: “In de zomer is geen enkele sleutelspeler verkocht en hebben we een financieel risicootje genomen om de ploeg te versterken. Wel een verantwoord risico, want met spelers als Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Jetro Willems hebben we zo veel kapitaal op het veld staan.”

Bezig met laden …