voetbalzone

PSV heeft geïnformeerd naar aankoop van ruim 40 miljoen van AC Milan

Noel Korteweg14 jul 2023, 23:22
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 23:22
Advertentie

PSV heeft onlangs geïnformeerd naar Charles De Ketelaere van AC Milan, zo weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De 22-jarige aanvallende middenvelder annex aanvaller van i Rossoneri is ‘een van de vele opties deze transferzomer in beeld is’. De club van Peter Bosz is nog niet concreet voor de Belg.

Veel hangt af van Xavi Simons, schrijft Elfrink. Mocht de smaakmaker besluiten om bij PSV te blijven en dus niet terug te keren naar Paris Saint-Germain, dan zijn de aanvallende posities op het middenveld voldoende bezet en zou een transfer van De Ketelaere ‘totaal niet logisch’ zijn. Als Simons wél besluit om naar Frankrijk te verkassen, dan is de jonge Belg van Milan een alternatief. PSV moet dan wel een flink bedrag neerleggen, aangezien de Italianen vorig jaar nog liefst 35,5 miljoen euro overmaakten naar Club Brugge voor De Ketelaere.

“PSV moet dan diep in de buidel tasten als een overgang toch nog realistisch zou worden. Op dit moment ziet het er niet naar uit”, concludeert Elfrink dan ook. De Ketelaere werd een jaar geleden met veel verwachtingen binnengehaald door Milan, maar heeft daar afgelopen seizoen niet aan kunnen voldoen. De negenvoudig jeugdinternational kwam tot veertig optredens, maar wist geen een keer het net te vinden. Wel fungeerde hij één keer als aangever.

Simons
Eerder op de vrijdagavond bracht Elfrink ook naar buiten dat Simons de gesprekken met PSG heeft geopend. De twintigjarige aanvallende middenvelder heeft daarmee gewacht totdat hij met de clubleiding van PSV over contractverlenging had gesproken. De Eindhovenaren willen een snelle 'ja' uit de mond horen van Simons, maar ondanks 'goede gesprekken' is dat niet gebeurd.

Bezig met laden …