voetbalzone

PSV heeft goud in handen: 'Beseffen niet half hoe groot dat soort spelers is'

Matthijs van Laar21 okt 2015, 08:47
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2015, 08:47
Advertentie

Andrés Guardado kwam bij PSV binnen als geroutineerd international van Mexico, die vlak daarvoor nog een belangrijke rol vervulde op het WK in Brazilië. De middenvelder maakt die status meer dan waar, vooral binnen de lijnen. Daarbuiten valt nog veel winst te boeken, stelt algemeen directeur Toon Gerbrands in het Algemeen Dagblad.

voetbalzone

Guardado is waanzinnig populair in zijn geboorteland, helemaal na de heldenrol die hij vervulde op de afgelopen Gold Cup, die door Mexico werd gewonnen. Commercieel kan dat erg interessant zijn, zegt Gerbrands. “Twee partijen uit Mexico hebben zich bij ons gemeld. Die willen onderzoeken wat haalbaar is, onder meer met beeldrechten en in een combinatie met Héctor Moreno.”

“Het is hetzelfde als eerder met Ji-Sung Park: wij beseffen in Nederland niet half hoe groot dat soort spelers is in hun eigen land”, vervolgt Gerbrands. Zijn populariteit heeft Guardado voor een groot deel te danken aan zijn aanstekelijke enthousiasme. “Ook na bijna 130 interlands en drie WK's blijft Guardado nog steeds dat jongetje in de snoepwinkel. Blij met elke minuut die hij mag voetballen”, constateert de bestuurder tevreden.

Bezig met laden …