voetbalzone

PSV heeft ‘Messi van Oekraïne’: ‘Ik besteed er geen aandacht aan’

Thijs Post01 dec 2016, 22:31
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2016, 22:31
Advertentie

Oleksandr Zinchenko is de laatste weken uitgegroeid tot de smaakmaker van PSV. De van Manchester City gehuurde Oekraïner krijgt steeds meer minuten toebedeeld van trainer Phillip Cocu en is ook belangrijk voor de club. Voor Zinchenko gloort dan ook een mooie toekomst.

/

Zinchenko wordt in zijn vaderland soms de Messi van Oekraïne genoemd. Zelf kan de middenvelder niks met die vergelijking. “Ik zie het in de pers voorbij komen, maar ik besteed er verder geen aandacht aan. Het leidt alleen maar af. En met de pers is het altijd hetzelfde: de ene dag ben je geweldig, de andere dag kun je er niks van”, laat hij weten voor de camera van de NOS.

Het talent speelt het liefste direct achter de spitsen, maar op andere posities kan hij ook prima uit de voeten. “Ik heb jarenlang als vleugelspeler gespeeld en ik ben al mijn coaches dankbaar dat ze me op die positie hebben neergezet. Daardoor ben ik een allrounder geworden.”

Dat Zinchenko een voetballiefhebber is, blijkt wel uit zijn vrijetijdsbesteding. Na de verplichte trainingsuren blijft de negentienjarige technicus langer hangen om ‘de details’ te trainen en in zijn woonwijk bezoekt hij vaak een trapveldje. Nadat hij is uitgerust, loopt hij naar het veldje en traint hij voor zichzelf. “De PlayStation pak ik er alleen bij als ik me verveel tijdens trainingskampen”, besluit hij.

Bezig met laden …