PSV heeft ticket voor achtste finales voor het grijpen

Matthijs van Laar25 nov 2015, 21:35
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2015, 21:35

PSV heeft aangetoond dat de eerdere zege op Manchester United geen incident betrof. De bezoekers uit Eindhoven hadden het in de return bij fases lastig in het Theatre of Dreams van de Engelse grootmacht, maar voerden ook grote delen van de wedstrijd de boventoon. Een overwinning behoorde tot de mogelijkheden, maar het 0-0 gelijkspel zal door coach Phillip Cocu en zijn spelers worden gekoesterd. PSV heeft daardoor over twee weken in eigen huis een ticket voor de achtste finales van de Champions League voor het grijpen.

Een stormloop was het niet, maar Manchester United liet er in het eerste kwartier geen twijfel over bestaan wat de intenties waren. De thuisploeg zocht de aanval en zette PSV, dat de bal vaak niet langer dan tien seconden in de ploeg hield, onder druk. Het eerste kwartier was het dan ook onvervalst eenrichtingsverkeer op Old Trafford, overigens zonder echte kansen. De voornaamste gebeurtenis was het vroege uitvallen van Luciano Narsingh, die geblesseerd werd vervangen door Gastón Pereiro. PSV kroop na die noodgedwongen wissel iets meer uit de schulp, maar mocht van geluk spreken dat het na 25 minuten niet op achterstand kwam.

Een hoekschop van Daley Blind reikte tot bij Morgan Schneiderlin, die de bal niet goed raakte en Jeroen Zoet de gelegenheid gaf om de bal van de lijn te halen. PSV werd daarna brutaler en brutaler, en kwam in het laatste gedeelte van de eerste helft steeds vaker gevaarlijk door. David de Gea moest zich serieus strekken na een goede poging van Jorrit Hendrix, terwijl Joshua Brenet de Engelse defensie met een knappe solo aan het wankelen kreeg. Anthony Martial toonde daarna zijn kunnen, maar zijn pogingen op slag van rust werden gekeerd door Zoet.

Echt reden om bang te zijn had PSV niet, ook al schoot United na rust opnieuw uit de startblokken. Dat leidde tot een kopkans voor Lingard en een schot van Depay, zonder dat Zoet zich echt ongerust hoefde te maken. Datzelfde gold steeds meer, en steeds duidelijker voor de rest van het elftal van Cocu, dat langzaam maar zeker de macht greep op Old Trafford. Meer en meer moest United in de achteruit en meer en meer klonken er fluitconcerten van de thuisfans, gericht aan de eigen spelers.

Dat Lingard tussendoor nog een dot van een kans kreeg op de (onverdiende) 1-0, deed daar niks aan af. PSV behield het overwicht, maar verzuimde om dat tot uiting te brengen in de score. Een gebrek aan slagkracht in de voorste linie was daar debet aan: verder dan een venijnig afstandsschot van de uitstekende spelende Davy Pröpper kwamen de bezoekers eigenlijk niet. In de slotfase zette United nog wel aan, maar tot kansen leidde dat niet meer. Wel zag Arias nog een gele kaart, waardoor hij het duel met CSKA Moskou moet missen. PSV kan het karwei dan voor eigen publiek afmaken.