voetbalzone

PSV heeft volgende prioriteit na vastleggen Bosz: ‘Kan weken in beslag nemen’

Jordi Tomasowa12 jun 2023, 08:17
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 08:17
Advertentie

Nu PSV erin is geslaagd om Peter Bosz vast te leggen als hoofdtrainer, heeft het behouden van Xavi Simons voor de club de hoogste prioriteit. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Volgens journalist Rik Elfrink kan dit echter ‘nog weken in beslag nemen’. Er is binnen PSV hoop dat de kans iets groter is geworden dat dit lukt nu Bosz is vastgelegd.

Elfrink weet dat er reden voor optimisme is omdat Bosz wordt gezien als een trainer die individueel volop met spelers aan de slag gaat om hen beter te maken dan ze al zijn. De Eindhovenaren hopen dat Simons hier uiteindelijk oog voor zal hebben. Bosz staat daarnaast bekend om zijn attractieve speelstijl, hetgeen de twintigjarige creatieveling ook warm kan maken om er nog één jaar Eredivisie aan vast te plakken en voor een kampioenschap te gaan.

De journalist van het Eindhovens Dagblad liet eerder al weten dat Bosz zeer ambitieus is en met PSV de titel wil pakken én de Champions League in wil. Het is echter nog onzeker waar de toekomst van Simons ligt. De uitblinker van het afgelopen Eredivisie-seizoen eindigde samen met Anastasios Douvikas als topscorer met negentien doelpunten en zou in de belangstelling staan van Arsenal. Daarnaast kan hij middels een speciale clausule in zijn contract ook nog altijd terugkeren bij Paris Saint-Germain. Met een terugkeer naar Parijs is Simons zelf totaal niet bezig, zo is de inschatting binnen PSV.

Bosz wordt maandag bij PSV gepresenteerd en is voor drie seizoenen vastgelegd. De club hoopt onder de nieuwe hoofdtrainer te oogsten en wil een team om Simons heen bouwen. Het blijft afwachten hoe gevoelig hij is voor interesse van meerdere Premier League-clubs, die al serieuze belangstelling voor hem hebben getoond. Wil hij weg en komt er een topbod, dan is het voor PSV moeilijk om dat te weigeren, zo verwacht Elfrink.

Komst Pepi en Spierings
Na de presentatie van Bosz als nieuwe hoofdtrainer, schakelt PSV door naar het vastleggen van Ricardo Pepi. De twintigjarige aanvaller was afgelopen seizoen op huurbasis twaalf keer trefzeker voor FC Groningen. De verwachting is dat PSV voor hem acht miljoen euro aan FC Augsburg moet betalen. De Eindhovenaren hopen zich daarnaast te versterken met de transfervrije Stijn Spierings, die als opvolger van Érick Gutiérrez geldt. De Mexicaanse middenvelder sprak eerder zelf al zijn vertrekwens uit.

Bezig met laden …