PSV herstelt van zwakke eerste helft en wint bij Middlesbrough

Robert Smid29 jul 2011, 22:23
Laatst bijgewerkt: 29 jul 2011, 22:23

PSV heeft opnieuw een overwinning bij mogen schrijven in de voorbereiding op het seizoen 2011/12. De Eindhovenaren speelden geen al te beste wedstrijd tegen Middlesbrough, dat op het tweede niveau van Engeland uitkomt. Na een matige eerste helft wist de ploeg van trainer Fred Rutten zich echter goed te herstellen, de wedstrijd weer te domineren en uiteindelijk een 2-0 achterstand om te buigen tot een 2-3 overwinning.

Liefst 20.151 toeschouwers waren naar het Riverside Stadium getrokken. Niet zozeer omdat PSV een oefenwedstrijd tegen Middlesbrough kwam spelen, maar meer vanwege de eenmalige terugkeer van een Boro-legende: Juninho. De toeschouwers moesten echter even wachten op een optreden van hem, aangezien hij op de bank begon. Maar ook zonder de inmiddels gestopte middenvelder begon Middlesbrough, met Marvin Emnes in de basis, veel sterker.

De Nederlander in Engelse dienst was in het begin van de wedstrijd twee keer dreigend, maar Andreas Isaksson was scherp. Dat was hij even later echter niet; na dertien minuten zorgde Scott McDonald voor de 1-0. Waar PSV niet kon domineren, zat Middlesbrough er kort op. Geheel terecht dan ook werd het vijf minuten voor rust 2-0 dankzij opnieuw McDonald. Het roer moest om, en de waarschijnlijke donderspeech van trainer Fred Rutten in de rust wierp direct zijn vruchten af.

Ola Toivonen werd in de eerste minuut van de tweede helft namelijk neergehaald in de vijandelijke zestien. De daarop volgende penalty werd feilloos ingeschoten door Georginio Wijnaldum. Terwijl Juninho het publiek met zich mee kreeg toen hij werd gebracht ten koste van Emnes, leek PSV weer helemaal in de wedstrijd te zitten. Na een uur speler maakte Jeremain Lens de gelijkmaker na goed werk van Stanislas Manolev. Even later bracht invaller Género Zeefuik de Eindhovenaren zelfs voor de eerste maal op voorsprong.