voetbalzone

‘PSV hielp me toen ik jong was en dankzij United ben ik nu wie ik ben’

Erik van Dam27 okt 2015, 12:36
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2015, 12:36
Advertentie

Andreas Pereira verliet op negenjarige leeftijd Lommel United voor de jeugdopleiding van PSV en besloot vier jaar geleden in te gaan op de avances van Manchester United. Bij die club maakte hij vorig jaar augustus al zijn debuut in de Capital One Cup en in maart van dit jaar volgde zijn vuurdoop in de Premier League. Pereira wordt achter de schermen klaargestoomd voor het grote werk en zegt dat hij steeds volwassener wordt.

voetbalzone

In een interview met United Review geeft de Belgische middenvelder, negentien jaar jong, aan dankbaar te zijn voor de waardevolle lessen van Louis van Gaal. “PSV hielp me heel goed toen ik jong was en dankzij Manchester United ben ik nu de speler geworden die ik ben. Ze hebben me hier alles gegeven dat ik nodig had en moest leren. En nog leer ik iedere dag bij. United leert me ook over zaken buiten het veld.”

“Hoe je omgaat met zaken binnen je familie en hoe je een man moet worden”, legt Pereira uit. “Dat deel is erg belangrijk: niet alleen de voetbalkant, maar ook hetgeen er buiten de lijnen gebeurt. Daar hielp PSV me ook veel in”, herinnert Pereira zich nog. Hij zegt rustig te wachten wanneer Van Gaal weer een beroep op hem doet. Dit seizoen deed hij negentig minuten mee in de Capital One Cup-wedstrijd tegen Ipswich Town (3-0) en scoorde hij prachtig uit een vrije schop.

Een week na dat duel liet Van Gaal hem een half uur meedoen als invaller tegen VfL Wolfsburg in de Champions League. Mogelijk volgt woensdagavond Pereira’s derde duel van dit seizoen, als the Red Devils weer aantreden in de Capital One Cup. Dan komt Middlesbrough op bezoek op Old Trafford en wie weet doet Pereira dan weer van zich spreken met een vrije trap. “Ik oefen er veel op, maar niet alleen daarop. Vrije trappen, schieten, dribbelen, ik train op alles.”

Bezig met laden …