voetbalzone

PSV-huurling belandt op de bank: 'Dat is bitter, maar seizoen niet ten einde'

Bart Kruyt12 dec 2015, 06:40
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2015, 06:40
Advertentie

Marcel Ritzmaier baalde van het gebrek aan speelminuten bij PSV en wilde naar een club waar hij iedere week aan voetballen toe zou komen. De middenvelder koos voor NEC en begon in elf competitiewedstrijden in de basis, maar nu is hij zijn plek in het elftal kwijtgeraakt. Ritzmaier speelde vorige week niet tegen PEC Zwolle en zal ook tegen SC Cambuur niet starten.

voetbalzone

Ernest Faber geeft Joey Sleegers op dit moment de voorkeur boven Ritzmaier. “Dat is bitter”, reageert de PSV-huurling in De Gelderlander, “maar hiermee is mijn seizoen nog niet ten einde, hoor. Ik ben niet bang niet meer in het elftal terug te keren. Ik zit nu even in een dip. De vorm is er niet en de trainer heeft de beslissing gemaakt om mij buiten het elftal te laten. Maar ik kom terug.”

Dat de 22-jarige Ritzmaier het duel met Cambuur niet vanaf het begin mag meedoen is extra zuur voor hem: de middenvelder speelde in het seizoen 2013/14 nog op huurbasis voor de Friezen. Daar deed Ritzmaier het zo goed, dat PSV besloot om hem terug te halen. Een doorbraak in het team van Phillip Cocu zat er echter niet in.

Bezig met laden …