voetbalzone

PSV huurt Oekraïens international van Man City

Bart Kruyt26 aug 2016, 16:15
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2016, 16:15
Advertentie

Marcel Brands heeft de selectie van PSV andermaal weten te versterken. De landskampioen maakt op de officiële website van de club melding van de komst van Oleksandr Zinchenko, die op huurbasis overkomt van Manchester City. PSV leent de zesvoudig Oekraïens international in eerste instantie voor een seizoen, maar in het huurcontract zit een optie voor nog een extra jaar.

/

De negentienjarige Zinchenko wordt gezien als een toptalent en PSV hoopte de vleugelspeler in de zomer te kunnen kopen van FK Ural, maar werd afgetroefd door City. Nu komt de dribbelaar dus alsnog in Eindhoven terecht. Hij zal na de interlandperiode van begin september aansluiten bij de selectie van Phillip Cocu.

De linksbenige Zinchenko kan op beide flanken in de aanval uit de voeten en is eventueel inzetbaar als middenvelder. Na Hidde Jurjus, Daniel Schwaab, Bart Ramselaar en Siem de Jong is hij de vijfde nieuwkomer bij PSV, dat rekening lijkt te houden met een vertrek van Florian Jozefzoon. Zinchenko zou zijn aangetrokken als zijn opvolger.

Bezig met laden …