voetbalzone

PSV-icoon Romário opgenomen in het ziekenhuis; toestand stabiel

Bart DHanis14 jul 2023, 19:00
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2023, 19:00
Advertentie

Voormalig PSV-spits Romário werd donderdag in het ziekenhuis van Rio de Janeiro opgenomen vanwege een darminfectie. Zijn toestand is inmiddels alweer stabiel, zo blijkt uit het officiële persbericht. De 57-jarige politicus kreeg donderdagmiddag veel pijn in zijn buik, waarna hij diezelfde avond nog werd opgenomen in het Barra d’Or ziekenhuis in Rio.

Romário moet voorlopig in het ziekenhuis blijven. Wanneer hij terug naar huis mag keren, is nog onzeker. In 2021 werd de topschutter ook al eens opgenomen in het ziekenhuis. Toen moest de voormalig speler van onder meer Barcelona, Valencia, Flamengo, Miami FC, Vasco da Gama en Fluminense een spoedoperatie ondergaan, waarbij zijn galblaas werd verwijderd.

Door sommigen wordt Romário gezien als een van de beste voetballers aller tijden. De rappe goaltjesdief werd in 1988 door PSV naar Nederland gehaald, waar hij drie keer topscorer van de competitie werd. De Eindhovenaren verkochten hem vijf jaar later aan Barcelona, waar hij onder trainer Johan Cruijff kampioen van Spanje werd. In 1994 had hij tevens een gigantisch aandeel in het derde wereldkampioenschap van Brazilië. Hij maakte vijf doelpunten in het mondiale eindtoernooi, waarmee hij in zijn land een onsterfelijke status verwierf.

Politiek
De voormalig voetballer begon zijn politieke carrière in 2010 en datzelfde jaar werd hij verkozen tot federaal afgevaardigde voor de staat Rio de Janeiro. In 2014 werd hij verkozen tot senator voor dezelfde staat en in 2022 werd hij herkozen met 2,3 miljoen stemmen, 29,19 procent van het totaal. Hierdoor mocht hij zich opmaken voor een nieuw termijn van acht jaar in de Senaat. Als parlementariër heeft hij zich weten te onderscheiden door zich hard te maken voor het welzijn van kinderen met een handicap en voor zijn bijdragen aan de sportwetgeving.

Bezig met laden …