PSV in geheim oefenduel onderuit tegen Engelse tweedeklasser

Robin Bruggeman08 jul 2016, 17:26
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2016, 17:26

PSV is er vrijdagmiddag niet in geslaagd een ‘geheim’ oefenduel te winnen van Queens Park Rangers. De twee ploegen zouden in eerste instantie in het Gelderse Driel tegen elkaar spelen, maar de burgemeester van dat plaatsje zette uit veiligheidsoverwegingen een streep door het duel. In een confrontatie op een niet bekend gemaakte locatie, moest de Nederlandse kampioen door een benutte strafschop van Sebastian Polter met 0-1 het hoofd buigen voor de in de Championship uitkomende tegenstander.

/

De Eindhovenaren, die met de van Ajax overgekomen debutant Damian van Bruggen in de basis begonnen, waren in het eerste half uur van het besloten duel voortdurend op zoek naar een gaatje in de Engelse verdediging. PSV slaagde er echter niet in veel gevaar te stichten en het balbezit wisselde over en weer. Een aardig schot van Jürgen Locadia een dikke vijf minuten voor rust was het enige wapenfeit dat in de eerste helft te noteren viel.

Na de rust kwam de thuisploeg al snel op achterstand: Menno Koch maakte een overtreding in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Danny Makkelie gedecideerd naar de stip wees. Polter benutte dit buitenkansje voor de ploeg van Jerrel Hasselbaink. PSV ging daarna met de ingevallen Jetro Willems en Luuk de Jong op zoek naar de gelijkmaker en de Engelse doelman moest twintig minuten voor tijd handelend optreden na een schot van de eerste. In de blessuretijd creëerde Ramon Lundqvist met een prachtige actie nog een goede kans voor zichzelf, maar de Zweed kreeg de bal uiteindelijk niet tussen de palen.