voetbalzone

PSV is Suárez zeer dankbaar: 'Die adviseerde de Eredivisie en PSV'

Matthijs van Laar06 okt 2015, 09:24
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2015, 09:24
Advertentie

Gastón Pereiro had een paar maanden nodig om te acclimatiseren, maar zondag beleefde de Uruguayaan zijn definitieve doorbraak. Met twee treffers schoot hij PSV naar een verdiende overwinning tegen Ajax. Voor technisch directeur Marcel Brands komt dat, ondanks de lastige aanloopperiode van de jongeling, niet als een verrassing. “Je voelt op een gegeven moment aan welke spelers later op een goed niveau in Europa zullen spelen”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

voetbalzone

Brands zag Pereiro voor het eerst ‘live’ aan het werkt tijdens de Zuid-Amerikaanse jeugdkampioenschappen. “Bij dit kampioenschap in januari had ik twee namen opgeschreven. De ene was Pereiro en de andere Ángel Correa van Argentinië, die nu bij Atlético Madrid speelt”, vertelt hij. Brands was echter niet de enige: diverse Europese clubs toonden interesse in de aanvaller van (toen nog) Nacional.

Clubs uit grotere competities wilden hem echter eerst op huurbasis elders stallen en daar had Pereiro geen zin in. PSV werd daardoor een concrete optie. De inmenging van Luis Suárez gaf het beslissende zetje. “Die adviseerde de Eredivisie en PSV. En nu gaan we zien of er allemaal uit komt wat er in potentie”, stelt de tevreden td, die ook nog kort iets kwijt wil over het karakter van de jonge aanvaller. “Hij komt niet uit de onderkant van de maatschappij, maar uit een normaal gezin met normale ouders. Hij is ook redelijk intelligent.”

Bezig met laden …