Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV kan banden met dubieuze goksponsor niet verbreken: ‘Heel vervelend’

Laatste update:

PSV heeft de afgelopen maanden tevergeefs geprobeerd zijn naam van de website van een Aziatisch gokbedrijf te laten verwijderen. De Eindhovenaren sloten in 2017 een sponsorovereenkomst met Wellbet, die inmiddels al jaren is verlopen.

Na een publicatie van het NRC probeerde PSV zijn naam van de website van het bedrijf te laten halen, maar dit is tot op heden nog niet gelukt. De Eredivisionist krijgt geen contact meer met de voormalig sponsor, waardoor er nog altijd wordt geadverteerd met de naam en het logo van de club.

Volgens het NRC toont de onbereikbaarheid van het Aziatische gokbedrijf opnieuw ‘de schimmigheid van de sponsorovereenkomst’. PSV ontving in 2017 ruim 100.000 euro van Wellbet. In ruil daarvoor mocht het gokbedrijf het logo van de club in Azië gebruiken. Eerder kon PSV al niet aangeven wie de eigenaren van het gokbedrijf Wellbet zijn en waar het sponsorgeld dat het ontving precies vandaan kwam.

Een woordvoerder van PSV noemt het ‘heel vervelend’ dat de voormalige sponsor ‘misbruik maakt’ van het logo en de merknaam van de club. “Andere partijen betalen daar veel geld voor, dus dit wil je voorkomen.”

Bij PSV leeft het idee dat de gokwebsite nauwelijks nog actief is, al biedt Wellbet nog altijd actuele sportweddenschappen aan. “We denken niet dat het ons veel schade berokkent”, geeft de woordvoerder aan.

PSV kondigde de sponsordeal in 2017 trots middels een persbericht aan. Het NRC beschrijft dat Wellbet destijds een acteur naar Eindhoven stuurde. De man zou als directeur communicatie de sponsorovereenkomst hebben ondertekend. Toon Gerbrands liet vervolgens in een promotiefilmpje weten ‘erg blij te zijn’. De woordvoerder van PSV laat tot slot weten dat de club een sponsordeal met ‘zo’n partij’ tegenwoordig niet meer zou sluiten.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik moet bekennen dat ik hier eigenlijk niet echt van op de hoogte was, maar het hele verhaal klinkt wat vaag. Er komt een acteur een sponsorcontract ondertekenen? Als je in de voorfase al contact heb gehad met dat bedrijf, waarom zou er dan een acteur komen? En hebben ze dat geld wel gekregen dan of ook niet?

22 april 2024 om 18:31

Ze heb er een tijdje geleden een podcast over geluisterd van NRC vandaag waar ze de details vertellen. Kan de link niet plaatsen maar gaat over de editie van 3 januari. Schimmige sponsordeals van Ajax en PSV. Erg interessant. Sws zijn die aziatische goksyndicaten bad news voor de sport.

Tja, lijkt me dat de knvb niet anders kan dan precies 10 punten in mindering geven.

Hier is toch wel wat misgegaan. Is er uberhaupt een WWFT-check gedaan? Hoezo verifieer je niet wie de belanghebbenden in een organisatie zijn? En hoezo neem je geld aan zonder dat je de exacte herkomst kunt verifiëren?

22 april 2024 om 11:56

Raar inderdaad.
De tegenrekening van dat geld zou toch op naam van iemand moeten staan of kregen ze een koffertje met biljetten van iemand die zei dat hij het in her stadion moest afleveren van een onbekend persoon.
Dubieuze geldstromen levert trouwens nog wel eens puntverlies op😇

Kregen ze 100.00eur? Sterk onderhandeld.

Hahahaha amateurs. Ja sorry maar dit mag toch nooit gebeuren? Bestuurder met jarenlange ervaring: 'ik ben heel blij'

Volgens mij had PSV indertijd altijd problemen met financiën. De gemeente is ook al eens bijgesprongen, dus iedere EURO is dan welkom. Waarschijnlijk heeft PSV de zaakjes tegenwoordig beter op orde. Ook nog eens met de inkomsten uit de CL, plus de waarde van de spelers op het veld. Bij mijn weten moest PSV twee jaar geleden nog ieder jaar perse spelers verkopen om de boel financieel op orde te houden.

22 april 2024 om 11:20

Is ook! Plus ze hebben aantal jaar terug grond verkocht aan gemeente Eindhoven, dacht parkeerterrein. Maar Brands legde dat gister ook uit. Ze moesten 1a2 spelers verkopen om het op orde te hebben of houden. Dat werden Gakpo en Mandueke.

Hoe kun je uberhaupt een sponsordeal sluiten als dit niet duidelijk is; '' niet aangeven wie de eigenaren van het gokbedrijf Wellbet zijn en waar het sponsorgeld dat het ontving precies vandaan kwam''.

Dan vraag je om problemen!

Vind het persoonlijk altijd jammer als een club/competitie in zee gaat met een gokbedrijf. Zou niet moeten kunnen, maakt nog altijd meer kapot dan we denken. Maar goed wie ben ik.

Die clubs interesseert het geen reet waar de centen vandaan komen. Als ze maar betalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren