PSV komt met de schrik vrij tegen NEC en doet goede zaken

Daniel Cabot Kerkdijk05 mei 2013, 14:24
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2013, 14:24

PSV heeft zondagmiddag goede zaken gedaan. Het team van Dick Advocaat zag de landstitel weliswaar naar Ajax gaan, maar door de overwinning op NEC profiteerde men optimaal van de misstappen van Vitesse en Feyenoord: 4-2. PSV is vrijwel zeker van de tweede plaats in de Eredivisie, en dus deelname aan de voorronde van de Champions League, en is volgende week op basis van doelsaldo zelfs bij een nederlaag tegen FC Twente verzekerd van een deelnamebewijs aan het miljoenenbal.

/

PSV startte sterk aan de wedstrijd en kwam na negen minuten spelen al op voorsprong. Daan Bovenberg werkte een lange inworp van Jetro Willems met een boog langs zijn eigen doelman Gabor Babos: 1-0. Na de voorsprong bleef het team van Advocaat het spel maken. Een schot van Ola Toivonen was een prooi voor Babos en een inzet van Mark van Bommel ging naast het Nijmeegse doel.

Halverwege het eerste bedrijf was het compact spelende NEC gevaarlijk uit een vrije trap. Boy Waterman was attent en zag later hoe Navarone Foor over zijn doel schoot. Laatstgenoemde werd tien minuten voor rust goed weggestuurd door Ryan Koolwijk, maar Waterman verrichtte wederom een cruciale redding. Luttele minuten later was Toivonen echter goed voor het honderdste Eredivisiedoelpunt van PSV dit seizoen en leek het duel gelopen: 2-0. Babos voorkwam op slag van rust nog zelfs de 3-0, door een listig schot van Kevin Strootman te pareren.

Na de onderbreking liet NEC zich meer gelden. Uit een vrije trap kopte Rens van Eijden naast het doel van Waterman, terwijl een poeier van Nick van der Velden tegen de lat ging. PSV liet zich echter ook niet onbetuigd, maar Jeremain Lens en Tim Matavz faalden in de afwerking. Het was uiteindelijk NEC dat het scorebord in beweging kreeg. Van der Velden controleerde een lange voorzet van Remy Amieux perfect en rondde even perfect af in de korte hoek: 2-1.

PSV zette aan om de wedstrijd niet uit handen te geven, maar NEC kwam zelfs op gelijke hoogte. Marcelo kopte een voorzet voor de voeten van Rémy Amieux, die van twintig meter keurig in de lange hoek de gelijkmaker binnenschoot: 2-2. De vreugde bij het team van Alex Pastoor was van korte duur. Babos keerde een vrije trap van Van Bommel, maar zat mis bij de rebound van Willems. Lens kon daardoor simpel voor de 3-2 zorgen. Ver in blessuretijd bepaalde invaller Jürgen Locadia de eindstand.