voetbalzone

PSV krijgt jawoord van toptarget en hoort vraagprijs van 8 miljoen euro

Jeroen van Poppel17 jun 2023, 10:48
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2023, 10:48
Advertentie

Ricardo Pepi wil dolgraag naar PSV, zo weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad te melden. De Eindhovenaren zijn er nog niet uit met FC Augsburg, dat een bedrag van ongeveer acht miljoen euro verlangt. Daarbovenop komt dan nog een doorverkooppercentage, dat in elk geval bestaat uit twee cijfers.

Geruchten over een doorverkooppercentage van 25 verwijst Elfrink naar het rijk der fabelen. "Bronnen rond de onderhandeling herkennen dat percentage niet", aldus de clubwatcher. "Wel zou het om een dubbelcijferig percentage gaan." Elfrink is er niet van overtuigd dat PSV het door Augsburg gevraagde bedrag voor Pepi ook op tafel zal leggen, al acht hij de transfer wel 'behapbaar' voor de Eindhovense club.

Pepi zou zelf te kennen hebben gegeven dolgraag bij PSV aan de slag te gaan. De Amerikaanse spits, die donderdagnacht inviel en scoorde tegen Mexico (3-0 winst), hoopt dat zijn transfer in ieder geval voor 3 juli is afgerond. Zo zou hij niets van de voorbereiding missen. Pepi kwam afgelopen seizoen tot 13 goals en 3 assists in 31 officiële optredens voor FC Groningen, dat de spits huurde van FC Augsburg. Pepi staat op vijf goals in dertien interlands voor Team USA.

Feyenoord is eveneens geïnteresseerd, zo bevestigde algemeen directeur Dennis te Kloese onlangs nog, maar de Rotterdammers lijken op dit moment niet al te ver te willen gaan in de onderhandelingen. "Pepi is een interessante speler", zei Te Kloese tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar Augsburg heeft ooit ruim 16 miljoen euro voor hem neergelegd. Ze willen bij een verkoop veel van dat geld terugzien. Zulke bedragen kunnen en willen wij niet betalen."

Bezig met laden …