voetbalzone

PSV krijgt positief signaal van middenvelder voor comeback in Eindhoven

Erik van Dam20 mrt 2014, 10:43
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2014, 10:43
Advertentie
voetbalzone

PSV doet zijn best Marcel Ritzmaier warm te krijgen voor een terugkeer in Eindhoven. De twintigjarige Oostenrijker werd op zijn zestiende overgenomen van Austria Kärnten en mocht in oktober 2011 zijn debuut maken voor PSV, onder Fred Rutten. Doorstoten naar de basiself zat er echter niet in en ook Dick Advocaat had daarna geen plek in zijn team voor Ritzmaier. Een verhuurperiode heeft uitkomst geboden.

SC Cambuur meldde zich vorig jaar zomer bij PSV om Ritzmaier te lenen en kreeg groen licht. De middenvelder doet het uitstekend in Leeuwarden: hij miste pas twee wedstrijden en is uitgegroeid tot een dragende kracht. Voetbal International weet dat de technische staf van PSV onder de indruk is van Ritzmaiers opmars: voor volgend seizoen heeft men een serieuze rol voor hem in gedachten in de lichtstad.

Ritzmaier mag voor drie of vier seizoenen bijtekenen, als hij dat wil. Mocht hij geen fiducie meer hebben in een toekomst bij PSV, dan zal de club de eenjarige optie in zijn contract lichten en hem daarna proberen te verkopen. Groot is die kans echter niet, want Ritzmaier is blij met het vertrouwen en de aanbieding van PSV. Hij staat positief tegenover bijtekenen, stelt het weekblad.

Bezig met laden …