voetbalzone

PSV laat ontevreden middenvelder na afloop van seizoen vertrekken

Erik van Dam28 mrt 2014, 19:33
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2014, 19:33
Advertentie
voetbalzone

PSV heeft besloten de optie in het contract van Peter van Ooijen niet te lichten. De 22-jarige middenvelder uit Den Bosch kwam op 11-jarige leeftijd binnen in Eindhoven en doorliep de meeste jeugdteams, voordat hij vorig seizoen aanhaakte bij de A-selectie. Veel speeltijd zal er echter niet voor hem in het vat en nu komt de samenwerking ten einde.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat Van Ooijen ‘deze week’ te horen heeft gekregen dat hij na afloop van het seizoen weg moet bij de club. Hij debuteerde in augustus 2012 voor PSV in de Europa League-wedstrijd tegen FK Zeta, die eindigde in een spectaculaire 9-0 overwinning. Hij scoorde bij zijn vuurdoop direct twee keer, maar het bleek geen voorbode voor een succesvolle periode bij PSV.

Dick Advocaat liet Van Ooijen nog vijf keer meedoen: twee keer in de Europa League en driemaal in de strijd om de KNVB beker. Phillip Cocu liet Van Ooijen deze jaargang vooral meedoen bij de beloftenploeg uit de Jupiler League: slechts eenmaal mocht de middenvelder minuten maken in de Eredivisie, thuis tegen PEC Zwolle. Eerder op de dag liet zijn zaakwaarnemer Mino Raiola nog weten dat zijn cliënt speeltijd wilde en anders weg zou gaan. PSV kiest er nu voor Van Ooijen transfervrij te laten vertrekken.

Bezig met laden …