PSV legt beslag op JC Schaal

23 aug 2008, 19:52
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2008, 19:52
PSV heeft een volgende prijs aan haar prijzenkast kunnen toevoegen. De Eindhovenaren hadden zaterdagavond in de strijd om de Johan Cruijff Schaal een helft last van Feyenoord, maar na rust had de ploeg weinig moeite om de klus te klaren. Dankzij doelpunten van Dankzo Lazovic en Dirk Marcellis won PSV met 2-0.

Spectaculair was de eerste finale van het nieuwe voetbaljaargang zeker niet. Vooral in de eerste helft bakten landskampioen PSV en bekerhouder Feyenoord er weinig van en waren er nauwelijks kansen te noteren. De beste mogelijkheid was voor Feyenoord-verdediger André Bahia, die net een teentje tekort kwam bij een indraaiende vrije trap vanaf de rechterkant. Dat juist de zwaar gehavende Rotterdammers de beste kans van het eerste bedrijf kregen was opvallend, aangezien PSV veel makkelijker voetbalde en ook duidelijk het overwicht had. Pas in de tweede helft leverde dit resultaat op.

De equipe van Huub Stevens klaarde de klus uiteindelijk eenvoudig. PSV schakelde vanaf het eerste fluitsignaal een tandje bij en Feyenoord was niet langer in staat om de regerend landskampioen van het eigen doel weg te houden. Ibrahim Afellay raakte koud in het tweede bedrijf de paal, terwijl Tim de Cler een minuut later geluk had dat hij zijn eigen doelman niet passeerde. De verdediger van Feyenoord liep tegen een lage voorzet van Nordin Amrabat aan, maar met de reflexen van Henk Timmer bleek niets mis.

Het bleek uitstel van executie. Een doelpunt van PSV bleef in de lucht hangen en het duurde niet lang voordat deze treffer ook viel. Een voorzet van Mike Zonneveld werd tien minuten na rust van richting veranderd, waardoor de bal bij de geheel vrijstaande Lazovic belandde. De spits had van dichtbij weinig moeite om Timmer te verschalken en kopte in de lange hoek binnen. Feyenoord ging direct op zoek naar de aansluitingstreffer, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Spits Michael Mols bleef onzichtbaar.

PSV zat op rozen en maakte ruim twintig minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde. Marcellis zette de tweede Eindhovense treffer op het scorebord en het verzet van Feyenoord, dat in de tweede helft sowieso al weinig te vertellen had, was definitief gebroken. PSV hield eenvoudig stand, kreeg nog een aantal kansen om de score verder uit te bouwen, maar weigerde om Feyenoord nog meer pijn te doen. De Rotterdammers bogen en zagen PSV beslag leggen op de eerste prijs van het nieuwe seizoen.