voetbalzone

'PSV lijkt te kampen met een Calimero Complex en wijst niet naar zichzelf'

Bart Kruyt12 mrt 2013, 12:22
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2013, 12:22
Advertentie

PSV viert dit jaar het honderdjarig bestaan van de club en doet nog volop mee om het kampioenschap. In Eindhoven is er dus voldoende om positief over te zijn, maar toch verschijnt de club de laatste tijd keer op keer negatief in het nieuws. De selectie lijdt volgens de media aan 'kampioenstress' en de spelers weten zich niet in te houden.

/

Erik Pieters sloeg na een rode kaart al een ruit kapot, Jeremain Lens wachtte na de topper tegen Feyenoord Joris Mathijsen op en tegen sc Heerenveen vroegen Ola Toivonen (natrappende beweging) en Mark van Bommel (uitschelden van een tegenstander) in negatieve zin de aandacht. Volgens imagodeskundige Rudy van Belkom moet PSV zich zorgen gaan maken.

"Een slechte reputatie bouw je vrij gemakkelijk op, maar raak niet zo snel weer kwijt", vertelt Van Belkom aan Omroep Brabant. "PSV lijkt te kampen met een Calimero Complex en wijst de vinger voornamelijk naar de critici, maar niet naar zichzelf. Terwijl je in tijden van crisis niet moet aftreden, maar moet optreden. PSV moet zich als een geheel gaan opstellen: spelers weer terug in het gareel en openheid en transparantie vanuit de clubleiding. Een beetje zelfspot zou ook geen kwaad kunnen." PSV speelt zaterdagavond thuis tegen RKC Waalwijk.

Bezig met laden …